Dag 1: Vrijwilliger Jeanine met de grote beker
Dag 1: een selfie met de leider na dag één, Sergio Garcia
Dag 1: Joost Luiten met coach Phil Allen en caddie Michael na de ronde
Dag 1: hospitality tenten
Dag 1: morgen tot en met zondag on duty
Dag 1: een close-up van de grote beker
Dag 1: drinken en eten voor het publiek

Vrijwilliger bij de Dubai Desert Classic

2 februari 2017 Redactie GOLF.NL
De Nederlandse Jeanine van Greunsven is volunteer bij topsport events, onder meer bij golf, haar favoriete sport. Ze was bijvoorbeeld vrijwilliger bij de Solheim Cup en deze week is ze aan het werk op de Dubai Desert Classic, waar Joost Luiten, Darius van Driel en Tiger Woods in actie komen.

Jeanine houdt een blog bij over 'haar uit de hand gelopen hobby naast haar werk in haar eigen bedrijf op het gebied van healthy living in de breedste zin van het woord'. Foto's zijn hierboven geplaatst.

Donderdag

Vandaag voor het eerst op het toernooi. Morgen tot en met zondag on duty als volunteer, met vriendin Iris. We zijn de enige Nederlandse vrijwilligers.

Door Robert Jan Derksen is de Omega Dubai Desert Classic bij de Nederlandse golffans op de kaart gezet, door zijn winst in 2003. 

Volunteer zijn bij de Omega Dubai Desert Classic is een hele belevenis. Want in Dubai is alles GROOT: de beker, het prijzengeld (2.650.000 dollar) en ook het clubhuis van de Emirates Golf Club. Het is mijn eerste keer hier en nergens in de wereld tref je op een golfcourse zo’n smeltkroes van nationaliteiten en culturen. 

Het kledingpakket voor vrijwilligers bestaat enkel uit een polo en een cap - en morgen gaat het regenen! Ach ja, zijn ze blij mee hier. Mij hoor je ook niet klagen. De eerste de beste selfie maakte ik met dagwinnaar Sergio Garcia.

Joost trof ik geconcentreerd bezig op de puttinggreen, met coach Phil Allen en caddie Micheal Waite. Nadien (Joost maakte 71 en is gedeeld 38ste) sprak ik kort met Michael. Hij blijft de rust zelve en zegt: 'Joost moet morgen "gewoon" weer aan de bak, om zijn werk te doen!' De cut halen! Afwachten dus. 

Morgenvroeg ga ik als marshal de baan in, hopelijk als 'walking marshal', want dan zie je meteen de hele baan. 

Alles heeft hier stijl en luxe en het leuke is, de mental state of mind van de mensen in Dubai is ook anders dan in Europa. Hier mag je je voorkeurstijden opgeven voor shifts en je krijgt toegang tot het clubhuis - normaal gesproken verboden terrein voor volunteers. 

Tussen alle aanwezigen, wel voorbehouden aan een selecte grote groep, lopen de spelers en de caddies rond, maar niemand die ze aanklampt of lastig valt. Men laat iedereen met rust. Je verwacht een hoop opsmuk, maar dat valt reuze mee. Er heerst een losse en gastvrije sfeer. Dat belooft wat voor de volgende dagen. Ik houd jullie op de hoogte van mijn bevindingen als volunteer, tot morgen!

Leaderboard.

Verslag dag 1.


$2,650,000
$2,650,000
}