Meer 'Golfgeluk' moet golfers binden

1 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Op het jaarlijkse Nationaal Golf Congres is de term 'Golfgeluk' geïntroduceerd. Er komen veel nieuwe golfers bij maar ze haken vaak ook snel weer af. Meer Golfgeluk moet dat voorkomen.

Het jaarlijkse Nationale Golf Congres, een samenwerking tussen de NVG, NGF en PGA Holland, was met meer dan 300 honderd aanwezigen uitverkocht. 

Het thema van het congres in evenementenlocatie De Fabrique in Utrecht was 'Like to Play, Love to Stay'. Afgelopen jaar werden er circa 20.000 nieuwe golfers geregistreerd, maar het minder goede nieuws is dat veel van die nieuwe golfers ook snel weer afhaken.

Om golfers langer aan de sport te binden is de term 'Golfgeluk' geïntroduceerd. Hoe kun je er voor zorgen dat golfers meer plezier aan de sport beleven en daardoor niet afhaken? Inzetten op de combinatie Sportief & Sociaal, aldus de NVG, NGF en PGA Holland.

Sportief staat voor beter leren golfen, want wie de sport beter beheerst blijkt minder geneigd te zijn te stoppen. Het sociale aspect is minstens zo belangrijk. Golfers moeten zich comfortabel voelen op een club/golfbaan. 

Op het congres werden ook cijfers gepresenteerd over de golfmarkt. Het aantal geregistreerde golfers is met 371.233 nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een jaar eerder. Opvallend bij de gespeelde ronden in 2016: er werden meer 9-holes ronden gespeeld dan 18-holes. 'Golf is steeds meer een 9 holes sport aan het worden', aldus NVG-directeur Lodewijk Klootwijk.

In onderstaand filmpje praten NGF-directeur Jeroen Stevens en NVG-directeur Lodewijk Klootwijk over 'Golfgeluk'.  

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Pieter Aalders won de NVG Award, lees hier meer.

Lees ook een bericht van de NGF:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}