Jerry Ji
Beeld: Jr Orange Bowl

Jerry Ji pakt zege in Florida

30 december 2017 Redactie GOLF.NL
Het Nederlandse talent Jerry Ji heeft een belangrijke internationale zege behaald. De 17-jarige amateur won zaterdag met overtuiging de Junior Orange Bowl, een jaarlijks prestigieus jeugdtoernooi in Florida.

De Junior Orange Bowl (het Boys' Junior Orange Bowl International Amateur) is een wedstrijd voor amateurs onder de 19 en trekt vanouds grote jeugdtalenten die voor een universiteit spelen of dat graag willen gaan doen. Het toernooi werd in 1991 gewonnen door Tiger Woods. Andere oud-winnaars zijn Inbee Park, Mark Calcavecchia, Cristie Kerr, Lexi Thompson en Brooke Henderson.

De 17-jarige Jerry Ji begon de laatste ronde als leider met -15 en een voorsprong van vijf slagen op de Franse speler Pierre Pineau. Na een 64, 65 en 69 op Biltmore Golf Course in Miami bracht Ji op zaterdag een ronde in 70 slagen binnen. Met -16 was hij zeven slagen beter dan Pineau, de nummer twee. De Belg Adrien Dumont de Chassart werd derde en de Nederlander Felix van Dijk gedeeld 43ste.

Ji, een speler van The Dutch en de Noordwijkse, won eerder dit jaar in eigen land het Noordwijk Junior Open. De nummer 570 van de amateurs werd derde in het International Juniors of Belgium. Vorig jaar werd Ji gedeeld achtste in de wedstrijd op de Biltmore Golf Course in Miami. Hij is de eerste Nederlandse winnaar van de Orange Bowl. Maarten van den Berg werd 27 jaar geleden tweede.

EindstandWebsite kampioenschap.

Bondscoach Maarten Lafeber was in Miami:

Nederlands grootste talent Dewi Weber, nummer 16 op de wereldranglijst voor amateurs, studeert in Miami. Ze was een toeschouwer in de vierde ronde: