Paul Berkhout speelt de Alps Tour Q-School finale
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 50

12 december 2017 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.

14 - 17 Asian Tour, Indonesian Masters, Royale Jakarta Golf Club, Indonesië. Prijzengeld: $ 750.000 Leaderboard

14 - 16 Alps Tour, Finale Qualifying School. La Cala Resort, Spanje. Leaderboard

14 – 17 Asian Tour, Indonesian Masters, Royale Jakarta Golf Club, Indonesië. Prijzengeld: $ 750.000 Leaderboard

Het seizoen 2017 van de Asian Tour eindigt deze week met de Indonesian Masters. Spanning over wie de Order of Merit gaat winnen is er niet meer. Gavin Green werd vorige week 19de in het Joburg Open dat ook meetelde voor de Asian Tour en de 23-jarige golfer uit Maleisië is met een totaal prijzengeld van 585.813 dollar niet meer te achterhalen. Winst in de jaarranking levert Green niet alleen vijf jaar gegarandeerd speelrecht op op de Asian Tour, hij mag in 2018 ook spelen in The Open en in het World Golf Championship in Mexico.

De Indonesian Masters is toch een interessant toernooi met een aardig startveld. Justin Rose, nummer 6 van de wereld, is met een ongetwijfeld prettig startgeld naar het mooie weer in Indonesië gelokt. Voor bekende mannen als Brandt Snedeker, Dylan Frittelli en Kiradech Aphibarnrat staat er echt wat op het spel. Snedeker (51), Frittelli (55) en Aphibarnrat (56) proberen nog de top-50 van de wereld in te komen voor 31 december want dat betekent spelen in de Masters in 2018.

Ziggo Sport Golf heeft het toernooi toegevoegd aan het uitzendschema dus er kan in deze donkere dagen toch live golf gekeken worden. Wel vroeg uit de veren!

Televisie: Ziggo Sport Golf do-vr 06:00 – 11:00 za –zo 04:00 – 09:00

Leaderboard

14 -16 Alps Tour, Finale Qualifying School. La Cala Resort, Spanje. Leaderboard

Wie (nog) niet de status heeft om te spelen op de European Tour of de Challenge Tour zoekt zijn heil op lagere circuits zoals de ProGolf Tour (voorheen EPD) of de Alps Tour. Voor dat laatste circuit staat deze week de finale van de Qualifying School op het programma. Er wordt gespeeld op de Asia en America courses van het ook bij golftoeristen geliefde La Cala Resort in Spanje. In de finale verdient de top-35 vol speelrecht voor de Alps Tour in 2018. Nederlanders die Stage 1 hebben overleefd en een kaart proberen te veroveren zijn Ruben van Uden, Bas Slungers, Davey Porsius en Paul Berkhout.

Leaderboard

Hoe, waar en wanneer in 2018…?

European Tour

Het eerstvolgende toernooi is het Zuid-Afrikaans Open dat wordt gespeeld van 11 t/m 14 januari. Een week later in Abu Dhabi wordt het echt menens met grote namen in het veld zoals Dustin Johnson, Rory McIlroy, Henrik Stenson en Tommy Fleetwood. Joost Luiten begint de 2018-campagne ook in Abu Dhabi.

Schema European Tour 2018

US PGA Tour

De Amerikaanse Tour trapt het jaar zoals we gewend zijn al vroeg af (4 januari) op Hawaï met het toernooi voor de spelers die in 2017 een toernooi (of meer) op hun naam schreven.

Schema US PGA Tour 2018

Ladies European Tour

Van 16-20 december staat nog de finale van de Qualifying School op het programma, maar daar komen geen Nederlandse speelsters aan de start. Het schema van de LET voor 2018 is nog niet bekend maar wel zijn de eerste toernooien van het jaar aangekondigd. De LET begint weer met de ‘Australian swing’, als eerste staat het Oates Vic Open op de kalender (1-4 februari).

LET AUSTRALIAN SWING 2018:

Oates Vic Open, 1-4 februari

ActewAGL Canberra Classic, 9-11 februari

Australian Ladies Classic, 22-25 februari

Women’s NSW Open, 1-4 maart

Challenge Tour

De kalender voor de Challenge Tour in 2018 is nog niet bekend.


Lees meer over

Toernooien Alps Tour