Golfbaan Weesp
Golfbaan Weesp

Failliete golfbaan Weesp heeft koper gevonden

1 december 2017 Redactie GOLF.NL
Golfvereniging Weesp is niet de eigenaar geworden van Golfcentrum Weesp dat eerder dit jaar failliet ging. De baan is verkocht aan een commerciƫle exploitant.

Golfvereniging Weesp meldde een maand geleden in een nieuwsbrief dat de club de eigenaar was geworden van de 9-holes par-3 baan nabij Amsterdam, maar dat was een voorbarige conclusie. Nu meldt de club dat de negen holes zijns verkocht aan een ondernemer die eerder betrokken was bij Golfbaan Regthuys in de Noord-Hollandse plaats Winkel. 

De vereniging mag op de baan blijven spelen maar is teleurgesteld. 'Met een kort bericht van de verkoopmakelaar is duidelijk geworden dat de golfbaan in Weesp door de verkoper, de Rabobank en de curator, toch niet gegund wordt aan Golfvereniging Weesp maar aan een commerciële exploitant', aldus voorzitter Johan Hansma. 

De leden van deze club hielden de baan na het faillissement open door zelf veel onderhoud te verrichten en te financieren. Hansma: 'De inspanningen van leden van de vereniging, met ondersteuning van aannemer AHA de Man gedurende 15 maanden, werd door de hypotheekhouder, de Rabobank, op geen enkele wijze beloond. Zonder inzet van de leden zou er geen golfbaan, maar een weiland, te verkopen zijn geweest. De Rabobank en de curator hebben, na het faillissement van de vorige exploitant van het golfcentrum op 27 juni, regelmatig toezeggingen aan de Golfvereniging Weesp gedaan, maar zijn deze op geen enkele wijze nagekomen. Ondanks de teleurstellende uitkomst gaat de Golfvereniging Weesp er vanuit, op een constructieve wijze, met de nieuwe eigenaar te kunnen samenwerken. Het eerste gesprek is inmiddels geweest, het bestuur ziet de toekomst vol verwachting tegemoet.'

'Wegens verkoop van de baan aan derden is op dit moment geen duidelijkheid over de openingstijden', meldt de club op de website. 'De lessen gaan nog zoveel mogelijk door, neem hierover indien nodig contact op met je pro.'

Golfvereniging Weesp telde in 2016 400 leden maar werd dat jaar overvallen door het onverwachte vertrek van de exploitant. Later bleek dat het persoonlijke en financiële problemen betrof. De exploitant werd in juni 2017 failliet verklaard. 

Een ander golfcomplex, Golfbaan de Stok in Roosendaal, ging half oktober failliet en heeft ook een nieuwe eigenaar gevonden. De koper is Toine Berkelmans, sinds vier jaar ook eigenaar van Golfcentrum Dongen. De Stok heet nu Golfcentrum Roosendaal, lees hier meer.

Golfpark Weleveld ging in mei 2017 failliet. In juli is de Twentse baan op een veiling voor 325.000 verkocht aan Frank Agterbos, de exploitant van van de Twentsche Golf Academie (negen par-3 holes en een range). 

}