De CBX Wedge van Cleveland.
Beeld: Cleveland/Srixon

Nieuwe wedge Cleveland met cavity back

9 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Volgens Cleveland is de nieuwe wedge, de CBX Cavity Back Wedge, geschikt voor 84 procent van de golfers. De redenering van het merk is simpel: waarom heb je geen wedges met een cavity back als je wel ijzers in je tas hebt met een cavity back?

Misschien omdat die korte slagen meer gaan om gevoel - en swingsnelheid en afstand minder belangrijk zijn - maar Cleveland zet met de CBX Wedges vol in op de golfer die ook dichterbij de green hulp nodig heeft. 

Het merk heeft onderzoek gedaan en zegt dat 84 procent van de golfers met 'grote' ijzers speelt die lichter, meer vergevingsgezind zijn en makkelijker te slaan zijn, en daar hoort volgens Cleveland een wedge bij met dezelfde eigenschappen. Dus: meer gewicht onderin en aan de zijkanten van het clubhoofd (voor die extra hulp bij slechte geraakte korte slagen). 

De wedgemakers van Cleveland zijn aan de slag gaan en hebben een wedge gemaakt met de klassieke looks van een blade en de prestaties van een cavity back ijzer. Naast andere innovaties heeft het clubblad van de CBX Wedge ook dezelfde groeven als die op de 'tour' wedges (bijvoorbeeld de RTX 3 wedges) van Cleveland.

De nieuwe CBX Wedge is vanaf 15 september verkrijgbaar. Prijs: € 139

De technologie achter de CBX Wedges uitgelegd door Cleveland: 

Lees meer over

Equipment