NGF Bird Watching Day

Win 1000 euro voor je club

25 april 2017 Redactie GOLF.NL
Op zaterdag 6 mei 2017 is de 18de editie van de Nationale Golf Bird Watching Day. In de week daarna, van 6 tot 14 mei, kunnen golfers 1.000 euro voor hun club winnen.

Elk jaar doen tientallen clubs mee aan de Nationale Golf Bird Watching Day. Op die clubs worden vroeg in de ochtend - dit jaar op 6 mei - vogelsoorten geteld. Vorig jaar deden 76 golfbanen mee, er werden ruim 3.500 vogels geteld en 163 verschillende soorten waargenomen. 

De datum is niet zomaar gekozen: overal in het land worden op 6 mei door vrijwilligers vogels geteld en het is ook het begin van de Nationale Vogelweek, die tot en met 14 mei duurt. Meer informatie vind je op birdwatchingday.nl.

Win 1000 euro voor je club

In de Nationale Vogelweek kunnen golfers proberen om voor hun club zoveel mogelijk netto birdies, eagles en misschien wel albatrossen te maken. Voor de telling wordt gebruik gemaakt van de Stern Birdieranking die in de GOLF.NL app zit. 

Als een qualifying ronde speelt van 6 tot 14 mei en je maakte een netto birdie, dan levert dat één punt op. Een netto eagle is twee punten en een netto albatros is vijf punten waard.

Een netto birdie = een bruto birdie op een hole waar je geen slag krijgt, een bruto par op een hole waar je één slag krijgt, een bruto bogey op een hole waar je twee slagen krijgt, een bruto double bogey op een hole waar je drie slagen krijgt. De app GOLF.NL geeft aan of je een netto birdie maakt.

De club die van 6 tot en met 14 mei het hoogste totaal aan punten voor birdies, eagles en albatrossen scoort, krijgt een cheque ter waarde van 1.000 euro. Die kan worden verzilverd in de winkel van Vogelbescherming Nederland.

Lees hier meer over de Stern Birdieranking en de app GOLF.NL.

Vogels op de golfbaan

Vogels op de golfbaan was onlangs een onderwerp in BinnensteBuiten. In dit KRO-NCRV programma "wordt de kijker dagelijks, op TV én online, getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken".

De introductietekst van BinnensteBuiten:

'In Wassenaar (op Rozenstein) gaat vogelaar Camilla Dreef vogels spotten op de golfbaan Rozenstein. Ook op plekken waar de mens de natuur naar z’n hand heeft gezet, zijn veel vogels te vinden. Er is hier veel aandacht voor de natuur; zo zijn er nestkastjes opgehangen die de meest bijzondere vogels aantrekken.'

Bekijk de video hier.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.}