Duitsland lonkt naar Nederlandse golfer

21 april 2017 Redactie GOLF.NL
Gemak dient de mens. Golfen op prachtige banen en overnachten op steenworp afstand van de eerste tee is een luxe die steeds meer golfers aanspreekt. In Duitsland, niet ver over de grens, heeft een groot aantal golfbanen met die voorziening de handen ineengeslagen.
Onder de niets aan onduidelijkheid overlatende naam Hotels auf dem Golfplatz maakten drie golfresorts in Nordrhein-Westfalen en Rheinland Pfalz (alle binnen vier uur rijden van Utrecht) een begin met een interessante samenwerking. Gut Heckenhof Hotel & Golfresort an der Sieg, Golfhotel Vesper en Golfhotel Stromberg hebben het voortouw genomen en spoedig zullen er meer volgen. Hotels auf dem Golfplatz is ook al actief in Zwitserland en Oostenrijk en zelfs een resort op Mallorca en in Italië doen mee. De lijst is in korte tijd aangegroeid tot bijna dertig locaties.

Populair vakantieland

Duitsland mag elk jaar een horde Nederlandse toeristen verwelkomen en waarom dan ook niet hordes golfers? Op de Vakantiebeurs in Utrecht werd dit voorjaar bekendgemaakt dat ons buurland weer de populairste vakantiebestemming voor Nederlanders is. Voor het tiende jaar op rij. Uiteraard heeft dat te maken met de korte afstand, maar uit onderzoek bleek ook dat de diversiteit in landschappen en cultuur, bijzondere tradities, bruisende steden, culinaire klassiekers dan wel verrassingen en activiteiten voor iedereen ervoor zorgen dat steeds meer Nederlandse vakantiegangers Duitsland ontdekken. Maar liefst 3,52 miljoen vakanties werden er in 2016 door Nederlanders in Duitsland doorgebracht, een toename van 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Nog een feitje: 44 procent van de Nederlanders ging langer dan zes dagen in Duitsland op vakantie.

Gunstige greenfeeprijzen

Als het aan Peter Hilla en zijn compagnons ligt, draagt golf in de toekomst nog meer bij aan die hoge cijfers en het consolideren van de koppositie. “We richten ons al enkele jaren meer op de Nederlandse golfers en dit jaar gaan we nog een stap verder. We hebben de krachten gebundeld en een professionele marketingcampagne bedacht, met daaraan speciale aanbiedingen gekoppeld”, aldus Peter Hilla van Gut Heckenhof Hotel & Golfresort an der Sieg en een van de initiatief- nemers. Volgens Hilla is de korte reistijd niet het enige voordeel. “De gunstige greenfeeprijzen, die gemiddeld lager liggen dan in Nederland, spelen een grote rol. De prijs-kwaliteitverhouding wordt als erg aantrekkelijk ervaren.” Het aanbod is de afgelopen jaren ook flink toegenomen. “Natuurlijk blijven de golfbanen zelf de meeste aantrekkingskracht uitoefenen, maar er komen steeds meer goede hotels op banen. De keuze in stay-and-play-arrangementen – met een overnachting, ontbijt en greenfee – wordt daardoor almaar groter.”

Drie golfhotels

Land & Golf Hotel Stromberg
Golfbaan:18 holes, par 69
Hotel:  172 kamers
Faciliteiten: spa, zwembad, fitness, drie restaurants, hotelbioscoop
Afstand vanaf Utrecht: 380 kmGut Heckenhof Hotel & Golfresort an der Sieg
Golfbaan: 27 holes, par 72, 72, 71
Hotel: 72 kamers

Faciliteiten: restaurant, bar, wellness, sauna, fitness, golfschool
Afstand vanaf Utrecht: 268 km


Golfhotel Vesper
Golfbaan: 36 holes, par 74 en par 70; korte 9-holesbaan
Hotel: 70 kamers
Faciliteiten: restaurant, bar
Afstand vanaf Utrecht: 220 km

Voor het uitgebreide aanbod: hotelsaufdemgolfplatz.com