Romy Meekers
Beeld: Ronald Speijer

Oranje dames: Romy Meekers

13 april 2017 Redactie GOLF.NL
De golfdames van Oranje hebben dit jaar al van zich laten spreken. Romy Meekers, Zhen Bontan en Roos Haarman wonnen begin april de European Nations Cup. De vierde dame uit het Nederlands team, Dewi Weber, doet ondertussen ervaring op in de VS met college golf. Wie zijn onze beloften en wat beweegt hen? We trappen een serie van vier portretten af met Romy Meekers.

Romy Meekers

Geboren op: 13 juli 1997
Club: UGC De Pan
Woonplaats: Utrecht
Golft sinds: 2010
Grote voorbeeld: Suzann Pettersen
Meest trots op: Winst NK t/m 21 jaar (2016)
Leuk aan golf: Elke dag is anders op de golfbaan
Doel 2017: Goede internationale prestatie
Twitter: @Romymeek
Facebook: facebook.com/romy.meekers

"Ik moet vooral zelf bepalen wat het beste voor me is"

“Vorig jaar juni heb ik de opleiding sport en coaching afgerond aan het Johan Cruyff College. Daarna ben ik vol voor golf gegaan. Ik werk twee dagen in de week in de catering om wat geld te verdienen. Aan het einde van dit golfseizoen ga ik de balans opmaken, of ik het leuk genoeg vind dag in dag uit alleen met golf bezig te zijn. Ik wil ook progressie zien; alle tijd, energie en het geïnvesteerde geld moeten wel tot betere resultaten leiden. Tot op heden is het gevoel positief. 

Zoals ik het nu zie, ga ik over twee jaar de Qualifying School voor de Ladies European Tour spelen. Voorwaarde is dat ik in grote internationale amateurtoernooien ga meedoen om de overwinning. Als dat niet lukt, heeft het geen zin pro te worden.

Ik heb erover gedacht studie en golf in de VS te combineren maar besloten dat niet te doen. Ik heb het thuis heel fijn, dat wil ik niet opgeven. Amerika is, denk ik, heel goed om snel zelfstandig te worden maar dat kan ook in Nederland. Ik deel tegenwoordig zelf mijn tijd in en dat gaat me goed af. Ook als het koud en grijs is, sta ik vroeg op; mijn dagen zitten vol met golftrainingen.

Ik moet wel leren meer voor mezelf op te komen. Soms laat ik me te veel beïnvloeden door de mening van anderen. Ik moet mijn eigen keuzes maken. Luisteren naar mijn coaches maar vooral zelf bepalen wat het beste voor me is. Af en toe moet ik harder tegen anderen zijn, ook al kan dat arrogant overkomen.”


}