familie
Veel blije gezichten tijdens de finale van het NGF Familie Golftoernooi 2015.
Beeld: NGF

Het Familiegolftoernooi - Jij doet toch ook mee?

4 april 2017 NGF
Het is april, de lente is in volle gang, het zonnetje schijnt en het begint weer te kriebelen. Golfen! Met de familie. De hoogste tijd om je aan te melden voor het jaarlijkse Familiegolftoernooi.

Jij doet toch ook mee?

Op de lijst van aangemelde toernooien kun je vinden bij welke club het Familiegolftoernooi wanneer wordt georganiseerd. Bij de organiserende club kun je vervolgens jezelf inschrijven en met je broer, zus, oma, opa, vader, moeder, neefje, nichtje, oom of tante een koppel vormen. Deelname aan het toernooi kost € 20 per koppel. Een ongedwongen toernooisfeer zal de basis vormen van de dag, maar per organiserende club wordt ook aandacht besteed aan randprogramma's. 

"Het is fantastisch om in wedstrijdverband met je kind te mogen spelen!"

Fantastisch! 

Tijdens voorgaande toernooien werden de reactie gepeild. “Met mijn zoon heb ik al eens een finale gespeeld,” zo zei Jan Korver van GC Dirkshorn, “en later speelde ik het toernooi met mijn oudste dochter. Nu met de jongste. Het is fantastisch om in wedstrijdverband met je kind te mogen spelen!" De 39-jarige Robin Bakker, die 15 jaar aan het toernooi meedoet en met zijn 69-jarige moeder speelde, vulde aan: “Het is zo ontzettend leuk en bijzonder om met je ouders samen een wedstrijd te kunnen spelen.” 

Meedoen is bijdragen

Het Familiegolftoernooi is een toernooi waarbij het doel is om zoveel mogelijk mensen te laten deelnemen aan de gezelligste dag van het jaar! Daar komt nog bij dat we als golfwereld graag ons steentje bijdragen aan de sportontwikkeling van jonge kinderen door geld in te zamelen voor het Jeugdsportfonds. Door deel te nemen aan het toernooi in de voorronde, doe je automatisch mee aan een landelijk toernooi waarbij op zondag 8 oktober 2017 een finale gespeeld wordt met de beste teams (44 Bruto en 24 Netto) uit de voorrondes op de deelnemende locaties. De deelnemende banen en clubs zijn natuurlijk vrij - en worden hiertoe gestimuleerd - om een eigen invulling te geven aan het Familiegolftoernooi. De spelvorm voor de voorronden op de golfclubs is Greensome Sableford. Het reglement voor de voorrondes is hier te vinden. 

Mis je het toernooi van jouw club? Neem het heft in eigen hand en benader de wedstrijdcommissie of neem het stokje over van de organisatie van het toernooi in 2016. Het toernooi aanmelden kan via het online inschrijfformulier.


}