US Kids
Jonge spelers in de US Kids-wedstrijd

Eerste US Kids-wedstrijd trekt 93 deelnemers

4 april 2017
93 Kinderen hebben op 1 april meegedaan aan de eerste US Kids wedstrijd in Nederland.

De wedstrijd is gespeeld op Golfbaan Naarderbos en de organisatie spreekt van een groot succes. Er deden 93 spelers mee van verschillende leeftijdscategorieën, uit Nederland, België en Duitsland en van handicap 54 tot +2.

De allerkleinsten mochten als eerste de baan in, niet de par-3 baan maar de grote baan. De filosofie van US Kids is dat ook de jongste jeugd in de échte baan speelt. Playing pro Fernand Osther was een van de starters. Bij de wedstrijden werd het speltempo gecontroleerd door vrijwilligers en daardoor speelde de flights vlot.

Per wedstrijdcategorie was er een aparte prijsuitreiking. Zo hoefden de 9-holes spelers niet te wachten op de 'grote' 18-holes spelers.

Abel Derksen (11 jaar oud, van GC Hitland, categorie Boys 12 jaar) was de speler van de dag met een prachtscore van 73 (+1). Alle uitslagen staan op de US Kids-website.

Rijk van Margraten: 29 april

In de komende maanden organiseert Dutch Kids Golf nog 15 US Kids-wedstrijden door heel Nederland. De eerstvolgende is op zaterdag 29 april op Golfbaan Het Rijk van Margraten. Inschrijven voor de wedstrijden kan op de website van Dutch Kids Golf: dutchkidsgolf.nl.

De Nederlandse afdeling van de US Kids Tour heeft de naam 'US Kids Amsterdam Local Tour'. Via de nieuwsbrief van Dutch Kids Golf en Facebook-pagina’s van Dutch Kids Golf (@dutchkidsgolf) en de US Kids Amsterdam Local Tour (@amsterdamlocaltour) (zie hieronder) kan iedereen op de hoogte blijven.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}