Titleist lanceert 917 drivers en woods

8 september 2016 Redactie GOLF.NL
Waar een aantal producenten ieder jaar nieuwe drivers op de markt brengt, kiest Titleist heel bewust voor een tweejaarlijkse cyclus. Na de release van Titleist’s 915-clubs in 2014, is het daarom nu tijd voor de introductie van de 917 drivers en woods.

SureFit CG

In twee jaar kan er veel veranderen, zeker in een industrie waar de ene technologische innovatie in rap tempo wordt opgevolgd door de andere. Logisch dus dat Titleist flink wat vernieuwingen kan aankondigen.

De belangrijkste innovatie is de introductie van SureFit CG, een handig systeem met langwerpige, ronde gewichtjes die letterlijk in de zool van het clubhoofd kunnen worden geschoven. Die gewichtjes komen in verschillende gradaties (12, 14 en 16 gram) en zijn aan de buitenkanten even zwaar (voor een neutrale instelling), of aan een van de uiteinden zwaarder/lichter (waarbij je het zwaartepunt meer naar binnen of buiten kunt plaatsen voor meer draw of fade). Hiermee is de Titleist 917 heel nauwkeurig op de swing van zijn gebruiker in te stellen. Daarnaast ze we de vertrouwde, aanpasbare SureFit hosel voor zestien verschillende loft en lie-instellingen terug. 

Het clubblad van de 917 divers is dunner gemaakt voor een hogere balsnelheid, waarbij de spinratio met een marginale 100 tot 200 rpm naar beneden is gebracht. Titleist heeft overigens opnieuw voor een sobere vormgeving van het clubhoofd gekozen. Waar de concurrentie bijvoorbeeld allerlei (aerodynamische) elementen op de kroon toevoegt, is de bovenkant van de 917 drivers traditioneel strak en egaal. 

Er komen twee modellen van de 917 driver beschikbaar; de D2 (groter en ronder clubhoofd van 460cc, iets hogere lanceerhoek, meer spin en meer vergevingsgezind) en de D3 (440cc, lagere ‘launch’ en minder spin). De D2 is te koop met de volgende lofts: 8.5°, 9.5°, 10.5° en 12°. D3 lofts: 8.5°, 9.5° en 10.5°. Er zijn drie standaard shafts beschikbaar: Mitsubishi Diamana (Red, Blue, White), Aldila Rogue Max en Fujikura Speeder Pro.

917 Fairway woods

Omdat Titleist de release van haar hybrides aan de lancering van de ijzers koppelt, zien we vooralsnog alleen 917 fairway woods in de golfshops. De 917 F2 beschikt over een iets grotere en meer vergevingsgezinder clubhoofd, terwijl de F3 het meer vertrouwde, peervormige hoofd laat zien. Ook de woods komen met het SureFit gewichtsysteem en de SureFit hosel.

Lofts voor de 917 F2: 13.5°, 15°, 16.5°, 18° en 21°. Voor de 917 F3: 13.5° en 15°.

Prijs 917 drivers: 549 euro
Prijs 917 fairway woods: 329 euro

Steve Pelisek: ‘Fitting is cruciaal’

Met een adviesverkoopprijs van 549 euro, plaatst Titleist haar 917 drivers aan de bovenkant van de markt. Wij vroegen aan Steve Pelisek, General Manager Titleist Golf Clubs, waarom zijn firma eigenlijk geen clubs voor hogere handicappers uitbrengt: “Wij zijn een technologiemerk. Het gaat bij ons om het ontwikkelen van producten die spelers beter laten golfen. Als wij steeds de beste technologie willen bieden, dan is het niet logisch om ook met low end clubs te komen die goedkopere materialen gebruiken en met minder research zijn ontwikkeld. Dat gaat tegen onze filosofie in. Misschien krijgen consumenten daardoor het idee dat Titleist clubs alleen geschikt zijn voor de betere spelers. Dat is absoluut niet het geval. De sleutel ligt bij fitting. Fitting is cruciaal als je jouw golfspel serieus neemt. Ook voor beginnende golfers of hoge handicappers. Veel golfers hebben geen idee welke grote stappen zij kunnen maken als ze met clubs spelen die precies bij ze passen. Dus is het belangrijk dat Titleist aan het publiek vertelt waar je onze producten kan laten fitten en dat we daarbij ook de weg naar de publieksvriendelijke golfbanen weten te vinden.”

Meer info: Titleist.com/917


Lees meer over

Equipment