Ariya Jutanugarn ambassadeur golf in Thailand

20 september 2016 Redactie GOLF.NL
Om de status van Thailand als golfbestemming een boost te geven, heeft Tourism Authority of Thailand (TAT) Ariya Jutanugarn - momenteel nummer twee van de wereld - aangesteld als boegbeeld voor de promotie van haar geboorteland.

Ariya (of Pro May zoals de Thai haar kennen) is officieel als ambassadeur geïntroduceerd tijdens een persevent in het gerenommeerde Thaise restaurant Blue Elephant in Parijs waarbij de internationale media aanwezig was. De persconferentie vond direct na het Evian Kampioenschap 2016 (LPGA Tour) plaats, het golf toernooi waar afgelopen weekend in Frankrijk ruim 120 vrouwelijke golfers aan deelnamen en Ariya als negende eindige (en haar zus Moriya overigens als gedeeld dertigste).

Pro May is professioneel golfer sinds 2012 en schreef dit jaar geschiedenis op het LPGA tour door als eerste speelster drie opeenvolgende overwinningen op haar naam te zetten; Yokohama Tire LPGA Classic, het Kingsmill kampioenschap en het LPGA Volvik kampioenschap. In totaal wist zij dit seizoen al vijf toernooien te winnen. Ariya Jutanugarn staat momenteel op nummer 2 op de Rolex Ranking.

Tanes Petsuwan, directeur van TAT Europa, Afrika & het Midden-Oosten zegt: “De samenwerking met Ariya zal TAT helpen een betere link te creëren tussen toerisme en sport. Daarnaast zal dit zorgen voor een toename in het aantal overnachtingen en bestedingen van toeristen uit Europa en het Midden-Oosten”. Hij voegt hier nog aan toe: “Thailand beschikt over meer dan 260 golfbanen van wereldklasse, verspreid over het hele land. Deze zijn allemaal voorzien van goede faciliteiten en diensten waaronder vriendelijke caddies, mooie accommodaties en leuke extra activiteiten zoals spa behandelingen.”

Petsuwan zegt dat voor TAT Thaise golfbanen een prioriteit worden, waaronder die in de 12 ‘hidden gem’ bestemmingen, als onderdeel van het beleid van het ministerie van toerisme en sport om deze bestemmingen te promoten, banen te creëren en inkomsten te verdelen. “Deze omvatten banen van wereldklasse in onder andere de provincies Lampang, Lamphun, Rayong, Chon Buri, Prachuap Khiri Khan en Surat Thani. Thailand host jaarlijks verschillende internationale golfwedstrijden waaronder de Honda LPGA Thailand en het Thailand Golf Kampioenschap. Deze events trekken een groot aantal professionals en kijkers aan.”

In ons glossy magazine GOLF.NL dat maart 2017 verschijnt, lees je een uitgebreid reisverslag van onze recente golfervaringen in Thailand, inclusief een kort interview met Ariya Jutanugarn.

Lees meer over

Reizen