Max Albertus en Lizzy Peeters, de kampioenen in het NK Par 3
Beeld: Spandersbosch
Henk Harmsen nam afscheid als wedstrijdleider

Max Albertus en Lizzy Peeters winnen NK Par 3

25 september 2016 Redactie GOLF.NL
Max Albertus en Lizzy Peeters hebben zondag op Golfpark Spandersbosch het NK Par 3 gewonnen.

De par-3 en par-4 baan in Hilversum wordt elk jaar omgetoverd tot een baan met louter par-3 holes. Max Albertus van de Noordwijkse en Lizzy Peeters van de Eindovensche waren dit jaar de beste spelers. 

De 22-jarige Albertus eindigde na 36 holes op vier onder par (51 en 53). Richard Bradley van De Hoge Kleij werd tweede met -1 en Jerry Ji van de Noordwijkse derde met level par. 

Voor Albertus is het zijn laatste titel als amateur. Hij wordt pro en speelt deze maand de First Qualifying Stage van de European Tour Qualifying School.

Lizzy Peeters, nog maar 15 jaar oud, won met een totaal van +4 (54 en 58). Ze was net een slag beter dan Jennifer Sepers van Broekpolder. Kim Kuijsters werd derde met +7, Roos Haarman vierde met +8 en Pasqualle Coffa vijfde met +9.

De wedstrijd was de derde editie van het NK Par 3. Elk jaar is Golfpark Spandersbosch gastheer geweest. Remco Broekhoff, voorzitter van de NK Par 3 Commissie van Golfpark Spandersbosch, kijkt tevreden terug: 'Het was wederom een prachtige zomerse golfdag en ik heb héél veel lof voor de deelnemers en de inzet van alle vrijwilligers, de greenkeepers en van de NGF.'  

Voor Henk Harmsen (foto boven) was deze wedstrijd zijn laatste als NGF-wedstrijdleider. Hij ontving uit de handen van Jan Ede Kuipers, bestuurslid van de NGF, een fles champagne en een bos bloemen. Henk heeft dit jaar voor de tweede keer het NK Par-3 begeleid, Jan Ede Kuipers was zelf wedstrijdleider in 2014.

Eindstand vrouwen / mannen.