De beste ronde van Oranje: Vince van Veen, level par.
Beeld: Golfsupport.nl

Slechte start Oranje op WK

22 september 2016 Redactie GOLF.NL
Met een score van +3 is Nederland het WK voor Teams in Mexico slecht begonnen. Oranje staat gedeeld 38ste na 18 holes.

Vince van Veen, met 20 jaar de jongste speler van Oranje, speelde woensdag op Mayakoba El Camaleon Golf Club een ronde level par. Hij was daarmee de beste Nederlander. Lars van Meijel (22) kwam niet verder dan een ronde 74 (+3), en bracht daarmee de teamscore op +3 (de scores van Van Veen en Van Meijel opgeteld). De derde score, een teleurstellende 81 (+10) van Rowin Caron (23), kon worden weggestreept.

De leiding is in handen van Schotland. Van de 71 deelnemende landen deed het Schotse drietal het op de eerste dag (van vier) het beste met een teamscore van -10. Australië volgt op -9. Spanje staat derde met -8.  

Een recordaantal spelers ging in de eerste ronde van de Eisenhower Trophy onder par. Maar daar zat geen Nederlander bij. Van Veens ronde level par is goed voor een gedeeld 56ste plaats in het individuele klassement. De speler van de Goyer vocht knap terug nadat hij na zeven holes op +4 stond en in het restant vier birdies noteerde om de schade te herstellen. Van Meijel staat 98ste en Caron 181ste (van 212 deelnemers). De leiders, een Pool en een Schot, staan op -6.

De Nederlandse spelen donderdag op Iberostar Playa Paraiso Golf Club.

Leaderboard Individueel.
Leaderboard Teams.
Starttijden.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}