De Zweed Rikard Karlberg gaf Martin Kaymer vorig jaar het nakijken in het Italian Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Wie speelt waar? Week 37

14 september 2016 Redactie GOLF.NL
Een voorbeschouwing op de belangrijkste toernooien van deze week.

15 - 18 september, European Tour: Italian Open, Golf Club Milano, Parco Reale di Monza, Italië. Prijzengeld: 3.000.000 euro.

Veel prijzengeld (3 miljoen euro), dus een goed veld deze week in Italië. In 2015 bedroeg de prijzenpot 'slechts' anderhalf miljoen euro. Deze stijging heeft alles te maken met de Ryder Cup van 2022, die zal plaatsvinden in Rome. Een deel van het 'bid' van Italië bestond uit de belofte dat vanaf 2017 het prijzengeld voor het Italian Open niet minder dan 7 (!) miljoen euro zal bedragen. Terug naar deze week: vorig jaar won Rickard Karlberg door in een play-off Martin Kaymer van zich af te schudden. De Duitse majorwinnaar is een van de zeven spelers uit Darren Clarkes Ryder Cup team die naast het circuit van Monza hun kunsten komen vertonen. In totaal spelen er negen spelers uit de top-50 (en 22 uit de top-100) van de wereld in Italië. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Net als het KLM Open is het Italiaans Open een van de weinige toernooien die al sinds de oprichting van de European Tour (1972) op de kalender staan. En de 73ste editie is er gelukkig een met Joost Luiten, die misschien blij zal zijn dat hij de hectiek in eigen land na zijn overwinning even kan ontsnappen. De Nederlander start donderdag om 13:30 en speelt in een mooie flight met Ryder Cup vice-captain Padraig Harrington en Ryder Cup debutant Andy Sullivan. Het is Luitens vijfde deelname aan het Italian Open. Beste resultaat: een vierde plaats in 2014 in Turijn.

Het Italian Open is vier dagen live te zien op Ziggo Sport Golf. 
Uitzendtijden:
Donderdag: 11:30 - 13:30 & 15:30 - 18:30
Vrijdag: 11:30 - 13:30 & 15:30 - 18:30
Zaterdag: 13:00 - 17:00 
Zondag: 13:00 - 18:00
Leaderboard.
Starttijden

15 - 18 september, Major: Evian Championship, Evian Golf Club, Evian-les-Bains, Frankrijk. Prijzengeld: 3.250.000 dollar.

Lydia Ko schreef vorig jaar geschiedenis door met een 63 op zondag in het Evian Championship haar eerste major in de wacht te slepen. Het vijfde en laatste major van het jaar bij de dames moet het doen zonder Nederlandse inbreng.

Leaderboard.

NGF/Overig
WK amateurs Dames: Espirito Santo Trophy 

Roos Haarman, Zhen Bontan en Dewi Weber spelen deze week (14- 17 september) in Mexico de 27ste editie van het WK voor teams, ook wel de Espirito Santo Trophy genoemd.

De dames spelen op twee banen: de Mayakoba El Camaleón Golf Club en Iberostar Playa Paraiso Golf Club. Het format is vier x 18 holes strokeplay, waarbij de beste twee scores bij elkaar opgeteld worden voor de teamscore. 

Australië won in 2014 en is dus titelverdediger. Anne van Dam werd in 2014 zesde in het individuele eindklassement. Er doen dit jaar 55 landen mee, en dat is een record.

Aan het plezier van het Nederlandse team kan het niet liggen, want dat spat eraf. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Opvallend: Tourspeelster Dewi-Claire Schreefel is ook afgereisd naar Mexico en samen met Marjet van der Graaff coach deze week.

Het Nederlands drietal start vandaag (woensdag) om 14:45 (07:45 lokale tijd, het is in Mexico 7 uur vroeger) als Zhen Bontan van start gaat.

Leaderboard.

The Duke of York

Koen Kouwenaar en Lauren Holmey spelen deze week (13 - 15 september) de Duke of York Young Champions Trophy, een toernooi op Royal Birkdale voor alle spelers onder de 18 jaar die nationaal kampioen zijn.
Leaderboard.

NK Mid Amateur

Op 18 september wordt het NK Mid Amateur (30+) gespeeld op De Haenen. 

Leaderboard.

NK Matchplay junioren

Cromstrijen is op 17 en 18 september gastheer van het NK Matchplay junioren (geboren op of na 1-1-1995). 

Leaderboard.

Q School

De lange tocht naar een kaart voor de European (Challenge) Tour is deze week van start gegaan. Lees hier meer over de Q School en de Nederlandse deelnemers. 

LETAS

Het tweede niveau van de Ladies European Tour, de LETAS, speelt deze week (15-17 september) in Zweden. Fanny Sunneson, de vroegere caddy van Sir Nick Faldo is ambassadrice van het toernooi. De baan, Elisefarm nabij Malmö, is een ontwerp van Martin Hawtree. De Spaanse topamateur Maria Parra, die de Order Of Merit leidt, is deze week afwezig vanwege de World Team Amateur Championship (zie elders). Joyce Chong doet mee voor Nederland. De top 5 aan het eind van het seizoen wint een kaart voor de Ladies European Tour in 2017.
Leaderboard.
(met dank aan @BelgianGolfer)




}