Rory McIlroy en vriendin Erica Stoll
Beeld: Getty Images

Eerste PGA Tour-zege McIlroy in 16 maanden

5 september 2016 Redactie GOLF.NL
Rory McIlroy heeft maandag het Deutsche Bank Championship gewonnen. Het is zijn eerste zege op de PGA Tour in 16 maanden en het is een grote zege omdat het Deutsche Bank Championship onderdeel is van de FedEx Cup.

Na Thomas Pieters vorige week heeft opnieuw een Europese Ryder Cup-speler een zege geboekt, een kleine maand voordat het duel tussen Europa en de VS wordt gespeeld. McIlroy won op maandag het Deutsche Bank Championship dankzij een sterke slotronde in 65 slagen (-6). Hij begon de laatste ronde met zes slagen meer dan leider Paul Casey maar maakte in de slotronde acht birdies en een bogey. De Engelsman Casey maakte 73 op maandag en eindigde met -13 twee slagen achter McIlroy, op de tweede plaats.

Rory McIlroys laatste zege op de PGA Tour was in het Wells Fargo Championship in mei 2015. De Noord-Ier won in mei van dit jaar wel een toernooi van de European Tour, het Iers Open.

'Ik heb goed gespeeld en geweldige putts geholed', zei de 27-jarige McIlroy die het toernooi als nummer 5 van de wereld begon. 'Hopelijk kan ik dit vasthouden de komende weken en uiteindelijk ook in de Ryder Cup.' 

De zege op TPC Boston is zijn 12de overwinning op de PGA Tour. Het Deutsche Bank Championship is de tweede wedstrijd van de FedEx Cup, die uit vier wedstrijden bestaat. De winnaar van de FedEx Cup wint 10 miljoen dollar.

The Barclays, de eerste wedstrijd van de serie, is gewonnen door Patrick Reed. De Amerikaan Reed is nummer 1 op de ranglijst van de FedEx Cup, McIlroy is nu vierde.

De beste 70 spelers op de FedEx Cup-ranglijst mogen deze week meedoen aan het BMW Championship. Daarna gaan de beste 30 door naar het Tour Championship (22-25 september). De Ryder Cup, het tweejaarlijkse duel tussen Europa en Amerika, begint op 30 september en wordt gespeeld op Hazeltine National GC in Chaska, Minnesota.

Eindstand.

FedEx Cup-ranglijst.


en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}