Best Golf
Best Golf

Sterk veld in Best Jeugd Open

16 maart 2016 Redactie GOLF.NL
Het Best Jeugd Open, dat gespeeld wordt op 4 juni 2016, is nu al verzekerd van de deelname van nationale toptalenten, maar inschrijven is nog mogelijk.

Het GolfPlaza Best Jeugd Open wordt gespeeld op de baan van Best Golf. In totaal kunnen er 90 jeugdgolfers meedoen: 60 deelnemers in categorie 1 (bruto strokeplay) en 30 deelnemers in categorie 2 (netto strokeplay, handicap 10,0 t/m 18). 

Op dit moment hebben zich al meer dan 90 jeugdgolfers voor deelname aangemeld. Online inschrijven via Best Jeugd Open blijft mogelijk, want deelname aan de wedstrijd in categorie 1 geschiedt op basis van handicap. 

Meer dan de helft van de jeugdgolfers ingeschreven in categorie 1 heeft een handicap lager dan 3,0. Op dit moment heeft 15 procent zelfs een plus-handicap.

Topamateurs

De actuele top van de huidige inschrijflijst bestaat uit topjeugdspelers, onder wie drie meisjes van Jong Oranje: Marit Harryvan van University of Missouri (hcp +2,0), Romy Meekers van De Pan (+1,9) en Mayka Hoogeboom van de Noordwijkse (0,9). 

De top 3 van de jongens bestaat op dit moment uit: Simon Simonse van De Rosendaelsche (hcp +2,1), Davey Porsius van de Goyer Golf Club (+1,8) en Mike Korver van Houtrak (+1,6). Van Best Golf & Country Club doet onder anderen Koen Kouwenaar (+0,5) mee.

"Het is geweldig dat deze toppers meedoen aan het Best Jeugd Open", zegt Pieter van Heesewijk, directeur en eigenaar van Best Golf. "De organisatie is in goede handen van de enthousiaste jeugdcommissie van Best Golf & Country Club en wij zorgen er uiteraard voor dat onze baan in perfecte conditie is. We rollen de rode loper uit voor de jeugdtalenten."

NGF Amateurranking

De punten in de topklasse tellen mee voor de NGF Amateurranking en de TopGolf Holland Pro Series Ranking. Deelnemers in beide categorieën kunnen ook mooie prijzen verdienen, ook voor een hole-in-one (een scooter) en in een shoot-out. In dit laatste fun-onderdeel van het wedstrijdprogramma wordt afgeslagen van een podium op het panoramaterras van het clubhuis van Best Golf, dat uitkijkt over de golfbaan. 

GolfPlaza is hoofdsponsor van Best Jeugd Open. Andere sponsors zijn Rabobank, IAK Verzekeringen, Best Golf, Brasserie-Restaurant Dimples, Looijmans Golf Teaching en Verloop Golffysio. 

Meer informatie is te vinden op de website van het Best Jeugd Open.

Beste Jeugd Open
}