Golf Son Muntaner
Golf Son Antem
Club de Golf Son Servera

Mallorca investeert in upgrade golfbanen

31 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Mallorca is niet alleen een populaire bestemming onder de zonaanbidders. Ook golfers komen op het Spaanse eiland prima aan hun trekken. Om deze groep actieve toeristen een nog betere kwaliteit te garanderen, werken vier lokale golfbanen inmiddels aan een serieuze upgrade van de faciliteiten.

Mallorca staat misschien niet bovenaan de lijstjes van favoriete golfbestemmingen, maar insiders weten de ongeveer twintig banen op dit populaire vakantie-eiland al jaren te vinden. Met een investering van ruim 2 miljoen euro zorgt men nu ook voor een solide golftoekomst.

Nieuw gras

Marriott Golf Son Antem pompt 700,000 euro in verbeteringen aan de baan, Club de Golf Son Servera doet ‘het’ met 600.000 euro, terwijl Club de Golf Alcanada 250.000 euro voor een opknapbeurt op de begroting heeft staan.
Golf Son Muntaner, een van de drie banen uit de Arabella Golf Mallorca-stal, heeft recentelijk haar deuren gesloten om al het oude gras te vervangen met nieuw ingezaaid Bermuda-gras. Het is de bedoeling dat de locatie in oktober weer speelbaar is. Ondertussen zijn de nabij gelegen Golf Son Vida en Golf Son Quint wel gewoon open voor gasten.
De zes ton die Club de Golf Son Servera, in het noordoosten van Mallorca, beschikbaar heeft, wordt gebruikt voor groot onderhoud op alle fronten. Het clubhuis, de proshop en de entree zijn inmiddels vernieuwd, net als sommige tees en fairways. Verder worden er nieuwe buggy’s met GPS aangeschaft en krijgen de greenkeepers nieuw materieel.

Greens en vijvers

Bij de 36 holes van Golf Son Antem ligt de nadruk op verbetering van de irrigatie en op renovatie van een viertal greens en drie vijvers. Club de Golf Alcanada in het noorden, zal het geld steken in nieuwe greenkeepingapparatuur, verbetering van de irrigatie en de buggy-paden.
De vier banen zijn samen met vijftien andere courses aangesloten bij Asociación de Campos de Golf de Mallorca (ACGM) en zullen zich later dit jaar presenteren als gezamenlijke gastheer van de International Golf Travel Market (IGTM).

Meer info: Mallorcagolfisland.com

Lees meer over

Reizen