BMVG

3de editie Batouwe Minder Validen Golf

24 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Op 21 mei is op Golfbaan De Batouwe in Zoelen de derde editie van het Batouwe Minder Validen Golf-toernooi gespeeld, een toernooi voor golfers met en zonder fysieke beperking.

Het toernooi op Golfcentrum de Batouwe begon met een golfclinic voor para-olympische sporters die dit jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. In de middag werd een golfclinic gehouden voor cliënten van het Toon Hermanshuis en revaliderende patiënten van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. 

Aan het toernooi deden circa 110 golfers mee, met en zonder fysieke beperking. Tv-bekendheid Jack van Gelder reikte aan de beste paragolfer een sculptuur uit. De beste golfer van de EDGA (European Disabled Golf Association) ontving een door Joost Luiten gesigneerd shirt en de overall winnaar kreeg de wisselbeker en enkele door Callaway Golf ter beschikking gestelde prijzen.

Batouwe Minder Validen Golf 

Het jaarlijkse toernooi wordt georganiseerd door Batouwe Minder Validen Golf (BMVG). De stichting zet zich in om een breder maatschappelijk draagvlak te realiseren voor minder valide golfers. Golf is volgens de BMVG fysiek laagdrempelig voor nagenoeg alle vormen van fysieke en mentale beperkingen en daardoor een ideale sport. Golf draagt volgens de stichting bij aan de revalidatie, gezondheidsontwikkeling, zelfrespect, zelfredzaamheid en sociaal welzijn.

Samenwerkingen

De Aruba Tourism Authority (ATA) en Batouwe Minder Validen Golf hebben op het toernooi bekendgemaakt dat de organisaties de handen ineen slaan om aandacht te vragen voor de minder fysieke golfer. De ATA besteedt aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Tirso Tromp, area director van Aruba Tourism Authority: 'We zijn zeer verheugd om de samenwerking met de BMVG aan te gaan omdat we op deze manier niet alleen onze golfbanen en onze bestemming in de schijnwerpers kunnen zetten, maar juist ook een bijdrage kunnen leveren aan het belang om meer sportmogelijkheden voor minder validen te creëren.'

Aruba beschikt over twee golfbanen. De 18-holes golfbaan Tierra del Sol, Spa & Country Club van de architect Robert Trent Jones II met uitzicht op de oceaan en The Links bij Divi Village Golf & Beach Resort. Dit is een 9-holes golfbaan omgeven door het rijke ecosysteem van het One Happy Island.

De Dirk Kuyt Foundation kondigde op het toernooi aan dat de stichting met de BMVG gaat samenwerken en diverse golfclinics gaat organiseren voor minder validen. Ook bij de Dirk Kuyt Foundation staat de sporten voor mensen een beperking centraal. Tot slot heeft De Waal Autogroep een nieuwe A1 ter beschikking gesteld als prijs voor een hole-in-one.

NK voor minder valide golfers

Op 20 augustus 2016 wordt op De Batouwe voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap voor minder valide golfers gehouden. 

Meer informatie: bmvg.nl.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}