Zenner Haarlemmermeersche Jeugd Open 2016
Vlnr Gijs van Herwaarden (2e), Severiano Prins (3e) en Davey Porsius (1e)

Porsius wint Haarlemmermeersche Jeugd Open

7 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Davey Porsius heeft op Hemelvaartsdag het Zenner Haarlemmermeersche Jeugd Open gewonnen.

Lange tijd was hij geblesseerd, sinds kort is hij weer terug op de banen en met prachtig weer boekte hij een prachtige overwinning in de 27-holes categorie. Davey Porsius (handicap +1,6) zei zelf dat 'alles op zijn plek viel'.

In de ochtendronde (18 holes) zette titelverdediger Gijs van Herwaarden meteen druk op de ketel door te openen met eagle-birdie.Maar hij eindigde met een spiegelbeeld-score: dubbel bogey-bogey. Met daarnaast nog vier birdies en drie bogeys ging Gijs met -1 de wachtkamer in.
Een andere voormalige winnaar, Severiano Prins, had een slechte start - na acht holes +4 - maar na 17 holes was hij weer level par. Een bogey op 18 leverde een tussenstand van +1 op.
Davey deed het allemaal een stuk rustiger. Na 13 holes stond hij -1, maar twee holes verder door een birdie-eagle was het -4. Ook hij maakte bogey op 18, maar Porsius ging met -3 en een voorsprong van twee slagen lunchen.

In het clubhuis werd live scoring met argusogen gevolgd en de cutlijn bewoog zich uiteindelijk naar +5. Nick Tang werd de held van de Haarlemmermeersche door zich met +5 bij het elitegezelschap van 11 spelers (beste negen + ties) te voegen.

Finaleronde

In de finaleronde (negen holes) kwam het geweld uit de voorlaatste twee flights. Severiano Prins begon een heuse bedreiging te worden, maar op de laatste hole ging zijn hoop met een dubbel bogey in rook op. Gijs van Herwaarden vergooide zijn kansen op de tweede hole met een bogey. Op de laatste hole had hij een chip-in voor eagle nodig, maar die mislukte.
Davey speelde de finaleronde 'relaxed': twee birdies, een bogey en voor de rest par. De jeugd strijdt om de 'Henk Alphenaar bokaal' en Henk Alphenaar overhandigde de wisselbeker persoonlijk.

Meisjes en categorie 2

Romy Meekers was met een gedeelde achtste plaats in het eindklassement de beste dame.

In categorie 2 waren de scores wat hoger, maar Hidde van Breukelen leverde een kaart in met slechts één dubbele bogey en hij won met een score van +8 het bruto-klassement. Het beste meisje in deze categorie was Vera Rovers met een score van +14.

Alle uitslagen.

}