Best Jeugd Open

Kouwenaar uitdager in Best Jeugd Open

7 mei 2016 Redactie GOLF.NL
Koen Kouwenaar, afgelopen zaterdag kampioen in het NK Strokeplay tot en met 18 jaar, gaat het op 4 juni in het Best Jeugd Open op zijn thuisbaan opnemen tegen de top van de Nederlandse jeugdgolfers tot en met 21 jaar.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden op de home course van de 18-jarige Koen Kouwenaar. Eén op zes jeugdgolfers in categorie 1 van de wedstrijd heeft een plus-handicap. De hoogste handicap van de jongens in de eerste categorie is 4,4 en bij de meisjes is dat 7,0.

Het deelnemersveld in de topklasse van het Best Jeugd Open bestaat nu uit 47 jongen en 13 meisjes, maar daar kan nog verandering in komen want de deelname geschiedt op basis van handicap en de inschrijving is nog geopend tot 27 mei 2016e. De punten in de topklasse tellen mee voor de NGF Amateurranking en de TopGolf Holland Pro Series Ranking.

Organisatie

De wedstrijd met in totaal 90 deelnemers in twee categorieën – bruto en netto strokeplay - wordt georganiseerd door de Jeugdcommissie van Best Golf & Country Club op Best Golf.  

'We zijn positief verrast door het recordaantal inschrijvingen voor ons toernooi en ook door het hoge aantal meisjes dat zich heeft ingeschreven', zegt wedstrijdleider Ron Meelen. 'De populariteit van het Best Jeugd Open is mede te danken aan onze pagina op Facebook die druk bezocht wordt deelnemers en hun fans. De jeugdige deelnemers komen van alle golfclubs uit alle hoeken van Nederland. Ook de fantastische prijzentafel spreekt tot de verbeelding. Daarnaast zijn er speciale prijzen voor een hole-in-one (een scooter) en de ShootOut.'

GolfPlaza is hoofdsponsor van het jeugdtoernooi. Andere sponsors zijn: Rabobank, IAK Verzekeringen, Best Golf, Brasserie│Restaurant Dimples, Looijmans Golf Teaching en Verloop Golffysio. 

Kijk voor informatie op de website van het Best Jeugd Open.

Naschrift 23 mei:

Inschrijving Best Jeugd Open gesloten wegens grote belangstelling deelname

Door het overweldigende aantal inschrijvingen van de top van de Nederlandse jeugdgolfers voor Best Jeugd Open op zaterdag 4 juni a.s. is besloten het aantal deelnemers in categorie 1 - bruto strokeplay - te verhogen van 60 naar 75 en de inschrijving per direct te sluiten. In categorie 2 – netto strokeplay – doen 30 deelnemers mee. Na 27 mei a.s. wordt de definitieve deelnemerslijst gepubliceerd. 

Het sterke deelnemersveld van het jeugdtoernooi op Best Golf wordt aangevoerd door elf jeugdgolfers met een plus-handicap die golfclubs uit alle delen van Nederland vertegenwoordigen. De wedstrijd telt mee voor de Amateurranking van de Nederlandse Golf Federatie en de Pro Series Ranking. TopGolf Holland.

Actuele stand van zaken 23 mei 2016

-          Het aantal deelnemers in Categorie 1 is verhoogd van 60 naar 75 deelnemers.

-          Deelname geschiedt op basis van handicap.

-          Minimaal 18 meisjes worden ingedeeld in categorie 1 van Best Jeugd Open.

-          De inschrijving voor het golftoernooi voor jeugd t/m 21 jaar is inmiddels gesloten

-          De voorlopige en actuele lijst is te vinden op www.bestjeugdopen.nl.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}