Dewi Weber
Dewi Weber verdedigt dit jaar haar titel in het NK Strokeplay op de Hoge Kleij.
Beeld: Golfsupport.nl

Weber en Keunen pakken koppositie in NK Strokeplay

17 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Dewi Weber en Lars Keunen zijn op dag twee van het NK Strokeplay gestegen naar de eerste plaats.

Lars Keunen greep de leiding bij de heren dankzij een ronde 68 (-4) op GC de Hoge Kleij. In de eerste ronde op de baan in Leusden ging de amateur ook al onder par, met een 71. Opgeteld is zijn score van -5 goed voor de leiding. 

Het gat met de nummer twee, Max Albertus (72-69), bedraagt twee slagen. Pierre Verlaar is alleen derde met -2.

Dewi Weber, de nieuwe leider bij de dames, kende een matige start. Op de par-5 1ste hole van De Hoge Kleij noteerde de 20-jarige amateur een dubbel bogey. Naast dit slagverlies maakte Weber ook nog twee bogeys, maar zette daar wel drie birdies tegenover. Met een tweede ronde 73 en een totaal van +4 steeg Weber naar de eerste plaats.

Zhen Bontan en Romy Meekers, beide spelend voor landskampioen De Pan, volgen op +6. Anouk Sohier deelt de vierde plaats met Myrte Eikenaar, die op vrijdag (78) duidelijk meer moeite had dan op donderdag (73).

Morgen (zaterdag) spelen de deelnemers 36 holes.

Stand dames.
Stand heren.
Starttijden dames.
Starttijden heren.

Scores: ngfwedstrijden.com.

NK

Aan het 72-holes kampioenschap doen de beste Nederlandse amateurs mee, afgezien van enkele selectiespelers die in het buitenland zijn. Onder de oud-winnaars zijn Rolf Muntz, Mette Hageman, Dewi-Claire Schreefel, Floris de Vries, Darius van Driel, Jurrian van der Vaart, Christel Boeljon, Daan Huizing, Robin Kind.

Het NK duurt tot en met zaterdag. Na ronde twee op vrijdag is de cut en op zaterdag staan 36 holes op het programma.

In 2015 wonnen Philip Bootsma en Dewi Weber. Weber studeert nu in de VS en speelt daar college golf.

Publiek is op alle dagen van harte welkom op Golfclub de Hoge Kleij. De baan ligt in Leusden, aan de rand van Amersfoort. De holes stammen uit 1984 en zijn ontworpen door Frank Pennink. Architect Frank Pont heeft de baan gerestaureerd.

Lees meer over

Topgolf Amateurs