De Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem
De 18de van de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem

Wildcard KLM Open voor winnaar op Wittem

16 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016 wordt op de Zuid Limburgse Golf & Country Club Wittem het PGA Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor professionals gespeeld. De winnaar verdient een wildcard voor het KLM Open.

De gerenoveerde baan van Wittem is voor de vijfde keer gastheer van het Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor Professionals. Het kampioenschap van de PGA Holland, waarin gespeeld wordt om de Harlequin Cup, bestaat sinds 1928.

De winnaar van de wedstrijd op Wittem krijgt een wildcard voor het KLM Open, dat dit jaar van 8 tot 11 september wordt gespeeld op The Dutch in Spijk. Daarnaast zijn er wildcards voor de nummer 1 en 2 op de Order of Merit van PGA Holland aan het eind van het seizoen. 

De renovatie van de baan in het Zuid-Limburgse heuvelland is bijna afgerond. De eerdere edities van het NK op Wittem zijn gewonnen door Ronald Stokman (2012), Xavier Ruiz Fonhof (2013), Ben Collier (2014) en Floris de Haas (2015).

Er zijn nu rond de 60 inschrijvingen. Onder hen zijn titelverdediger en de Limburgse professionals Thijs Spaargaren, Ricardo van de Venn, Florus Josten, Iain Forrester en Kars Gresel mee.

De toegang voor toeschouwers is gratis.

Programma

Zaterdag 9 juli: eerste ronde van 18 holes. 

Zondag 10 juli: tweede ronde van 18 holes, prijsuitreiking rond 16.00 uur.