Geslaagde première ‘Seve the Movie’

14 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Op donderdagavond 9 juni beleefde 'Seve the Movie' een heel bijzondere Nederlandse première op Golfcenter Seve. Donderdag 23 juni is de film te zien in zeven Pathé bioscopen.

Golfcenter Seve in Rotterdam was 9 juni omgebouwd tot een heuse openluchtbioscoop. De gasten gingen over een rode loper naar hun overdekte afslagplaatsen op de range die een perfect zicht boden op het grote doek. Toen de duisternis inviel, werd Seve the Movie gestart en de aanwezigen keken tot half één in de nacht geboeid naar het levensverhaal van Severiano Ballesteros, de Spaanse golflegende die als jongen van arme komaf op het strand in Noord-Spanje leerde golfen met een afgebroken ijzer-3 en uitgroeide tot de populairst golfer die Europa ooit heeft gekend.

Seve the Movie bevat unieke, nooit eerder vertoonde archiefbeelden. Van zijn doorbraak als sensationele jonge golfer aan de wereldtop, tot aan zijn strijd tegen een hersentumor die hij helaas niet wist te overwinnen. Severiano Ballesteros overleed vijf jaar geleden in Pedreña, het Noord-Spaanse stadje waar hij 54 jaar eerder ter wereld kwam.

Eenmalige vertoning

Seve the Movie verscheen oorspronkelijk in 2014, maar is recentelijk voorzien van Nederlandse ondertiteling en komt in de loop van dit jaar ook uit op dvd en via on demand-diensten. Veel mooier is natuurlijk de film zien op het grote doek. Op donderdag 23 juni vertonen zeven Pathé bioscopen eenmalig Seve the Movie in hun zalen. De deelnemende bioscopen zijn:

Pathé Eindhoven

Pathé Buitenhof, Den Haag

Pathé Haarlem

Pathé City, Amsterdam

Pathé Maastricht

Pathé Arnhem

Pathé Groningen

NGF-leden krijgen op vertoon van hun NGF-pas aan de kassa 2 euro korting op de reguliere ticketprijs. Bestel je online een toegangskaart, dan kun je het gewenste aantal bestellen via de CJP-korting. Vervolgens moet je nog wel jouw NGF-pas mee naar de bios nemen.

Meer info: Pathe.nl.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}