Nk SuperSenioren
De winnaars van het eerste NK Super Senioren op de Hattemse.
Beeld: Ronald Speijer

Nora Smit en Rolf Esser winnen eerste NK Super Senioren

10 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Nora Smit en Rolf Esser mogen zich de allereerste winnaars van het NK Super Senioren (65+) noemen.

Na twee keer 18 holes op de Hattemse Golf & Country Club stond achter de naam van Nora Smit een score van +17 (153 slagen). Ze wist daarmee de nummers twee Marie-José Groenewoud (Wouwse Plantage) en Joke Hehenkamp (Golfclub Zeewolde) 14 slagen voor te blijven.

“Toen ik zag dat deze wedstrijd voor het eerst op de kalender stond, heb ik me direct ingeschreven. De Hattemse heeft het echt fantastisch georganiseerd. Ik hoop dat we hier volgend jaar weer spelen. Het leukste aan dit kampioenschap vond ik de gezelligheid”, aldus de winnares.

Bij de heren was de strijd tot op de laatste green spannend. Tot drie holes voor het einde maakten er nog verschillende spelers aanspraak op de titel. Eerst was het Vic Swane (Golfclub de Dommel) die op de 16de hole een birdie maakte en zo voor heel even zijn achterstand op lijstaanvoerder Rolf Esser verkleinde. Esser pareerde direct door ook zijn putt voor birdie te maken. Op de 17de hole, een korte par 3, was het andermaal Esser die een birdie maakte en daarmee voorgoed de concurrentie achter zich liet. Met een par op laatste hole verzekerde de speler van de Koninklijke Haagse zich van de nationale titel met een score van +18 (154 slagen).

Het werd nog wel even spannend toen Esser uit z’n ooghoek het potloodje, dat hij onder z’n pet had geklemd, richting zijn bal zag vallen. Zowel Esser als het publiek konden opgelucht ademhalen toen ze zagen dat het potloodje de bal miste en voor de zekerheid door Esser naar de rand van de green werd gegooid. Bij de heren maakten Hans van Beek (Golfclub Zeegersloot) met +21 (157 slagen) en Vic Swane met een score van +24 (160 slagen) het podium compleet.

Uitslagen

Lees meer over

Amateurs NGF Senioren Wedstrijden