Quint Koppers
Beeld: Golfsupport.nl

Titelverdediger uitgeschakeld op Geijsteren

9 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Floris de Haas heeft in de eerste ronde van het Nationaal Open Matchplay op Golf & Countryclub Geijsteren verloren van Quint Koppers. De titelverdediger is daarmee uitgeschakeld.

De 21-jarige amateur Koppers plaatste zich voor de tweede ronde op de negentiende hole ten koste van de man die in 2015 won. De speler van de Koninklijke Haagsche was vervolgens - weer op negentien - te sterk voor Nicolas Nubé.

Koppers neemt het vrijdag in de kwartfinale op tegen Ruben van Uden. In hetzelfde deel van het wedstrijdschema staat de match tussen Fernand Osther – winnaar in 2014 –  en Richard Kind op het programma.

Floris de Vries plaatste zich eveneens bij de laatste acht. De voormalige Tourspeler won eerst met 6 en 5 van Rick Hessing en hij zette vervolgens Ramon Schilperoord op zeventien aan de kant: 2 en 1.

De Vries speelt in de kwartfinale tegen amateur Robin van Deutekom van de Hoge Kleij. Van Deutekom versloeg in de eerste ronde Max Albertus (Noordwijkse).

De andere partij in dit deel van het schema gaat tussen Severiano Prins (Haagsche) en Dario Antonisse (De Pan).

Senioren

In het seniorenkampioenschap behoort Joost Steenkamer tot de acht kwartfinalisten. Hij won in 1990 op Geijsteren het toenmalige Professional Matchplay Kampioenschap.

De andere zeven kwartfinalisten zijn Andrew Allen, Peter Lind, Svenn Muts, Iain Forrester, Eric Kruijning, Andrew Scullion en Gordon Hutchison.