Best Jeugd Open
Bas Slungers en tournooileider Ron Meelen

Bas Slungers wint Best Jeugd Open

7 juni 2016 Redactie GOLF.NL
Op zaterdag 4 juni hebben 105 jeugdige toptalenten uit Nederland gestreden in het GolfPlaza - Best Jeugd Open op Best Golf. Bas Slungers won de hoofdprijs.

Het greenkeepers team van Wayne Smith was er in geslaagd om – ondanks de hevige regenval van de voorafgaande dagen - de baan in topconditie te krijgen. En er waren meer dan 50 vrijwilligers in de baan om de wedstrijd in goede banen te leiden.

De eerste categorie (75 spelers) kende een zeer sterke bezetting: negen spelers met een handicap van 0 of lager en een cut bij de inschrijving van 5,0.

In deze topklasse bleef het lang spannend maar uiteindelijk won Bas Slungers van De Dommel met een score van 70 slagen bruto (-2). Tweede werd de jarige Piet Hein Bakkenes van de Hilversumsche met 71 (-1). Hij werd tijdens de prijsuitreiking luid toegezongen.

Het beste meisje was de sterk spelende Anouk Sohier van Princenbosch met een score van 73 slagen (+1). Jack Ingham van de thuisclub viel op door als wildcard-speler (handicap 9,4) de vierde plaats te veroveren met een score van 73 slagen (+1).

Categorie 2

In categorie 2 (handicap 10,0-18,0) was een andere speler van Best succesvol. Thom Linssen werd eerste met 73 slagen netto. Met een knipoog naar het Bestse verleden won hij – net zoals de winnaar van categorie 1 - een speciaal voor de wedstrijd gemaakte prijs: een klomp ...

Bijzonder was overigens dat de eerste vier spelers allen op 73 slagen eindigden, waardoor het flink rekenen was wie er nog meer in de prijzen zou vallen. Loran Appel (Cromstrijen) en Wouter Villhaber (Hoenshuis) behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats. Een eervolle vermelding is er voor Jarne Hemmen (Zwolle), die net buiten de prijzen viel met exact dezelfde netto score als de winnaar.

De organisatie zegt dat er gezien de positieve reacties van de spelers en het publiek volgend jaar een tweede editie wordt gehouden. Ook dan zal er weer een scooter te winnen zijn voor degene die een hole-in-one maakt.

Website: bestjeugdopen.nl.