Max Albertus
Max Albertus
Beeld: Golfsupport.nl

Uitslagen eerste ronden NK Matchplay

29 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Op vrijdag is het NK Matchplay voor amateurs begonnen dat dit jaar gespeeld wordt op de Oosterhoutse GC. De senioren strijden op de Lochemse G&CC de Graafschap.

Bij de dames zijn er nog geen opvallende uitslagen. Topamateurs zoals Roos Haarman, Myrte Eikenaar en Zhen Bontan hadden in de eerste ronde een bye.

Jong Oranje-speelster Bontan moet in de tweede ronde (achtste finale) tegen talent Lauren Holmey. De half-Franse en half-Nederlandse Holmey won in mei het NK t/m 18 jaar.

De 14-jarige Lizzy Peeters, die 3&2 won van Floor Sinke, speelt in ronde twee tegen de 16-jarige Jennifer Sepers.

Bij de heren zijn spelers zoals Robin van Deutekom, Mike Toorop, Ruben van Uden en Koen Kouwenaar door naar de derde ronde (achtste finale), die zaterdag gespeeld wordt.

De 22-jarige Max Albertus van de Noordwijkse, nummer 2 in de NGF Amateurranking van 2015, verloor vrijdag van de 15-jarige Rick Hessing van De Koepel, met 2&1. Frank van Hoof van Houtrak werd uitgeschakeld door Bart van Slooten van De Merwelanden. 

Vorig jaar werd het NK gewonnen door Robin van Deutekom en Roos Haarman, die in de finale tegen Myrte Eikenaar speelde.

Uitslagen dames. Uitslagen heren

Senioren

Rolf Esser van de Koninklijke Haagsche had een bye in de eerste ronde en werd de ronde daarna uitgeschakeld door Roel van Hunnik van Olympus. Vorig jaar verloor Esser in de finale van Bart Nolte, die er nu niet bij is. Pem van Heek en Guus Roels zijn door naar de achtste finale.

Bij de dames is Tita McCart titelverdediger.

Uitslagen dames. Uitslagen heren.

Lees meer over

Amateurs Senioren