Junior Golf Camps

Junior Golf Camp op Liemeer in augustus

19 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Het eerste Junior Golf Camp van 2016 zit er op. Er volgt nog een tweede zomerkamp, van 22-26 augustus op G&CC Liemeer.

Het doel van de Junior Golf Camps is om meer jeugd enthousiast te maken voor de golfsport. Dat gebeurt door ‘golf-only’ kampen te organiseren voor kinderen die al kunnen golfen en hun skills willen verbeteren, maar ook voor kinderen die nog nooit hebben gegolfd en het willen leren. 

Van 11 tot 15 juli is het eerste Junior Golf Summer Camp gehouden op G&CC Liemeer. Op maandag stonden negen kinderen in de leeftijd 5-14 paraat om samen met PGA-professional Bas Kräwinkel een week aan de slag te gaan met golf. 'Met kinderen uit onder meer Wassenaar, Voorschoten, Amsterdam en Nieuwveen is de eerste doelstelling van Junior Golf Camps meteen behaald,' zegt de organisatie, 'namelijk het met elkaar in contact brengen van enthousiaste golfjeugd, zodat ze ook buiten clubverband met elkaar kunnen spelen en van elkaar kunnen leren!'

De week bestond uit warming-up spellen, techniektrainingen, oefeningen op de par-3 baan en wedstrijdjes. De 'Ryder Cup Tuesday', waarbij Team Europa en Team USA in een spannende wedstrijd tegen elkaar streden om de enige echte Junior Golf Camps Ryder Cup, was een hoogtepunt, net als de officiële Drive Chip & Putt-voorronde die op donderdagochtend onder toeziend oog van Drive, Chip & Putt-directeur Eric van de Wetering werd georganiseerd. 

Een Drive, Chip & Putt-voorronde is een vast onderdeel van Junior Golf Camps. De vrijdag staat in het teken van 'familie'. De jeugd vormt samen met een ouder, opa, oma, broer of zus een team. De familie doet mee met een warming-up, oefeningen en spellen voordat gezamenlijk een 9-holes greensome wordt gespeeld. Het eerste zomerkamp werd afgerond met een mooie prijsuitreiking en eind-barbecue.

Het volgende zomerkamp van Junior Golf Camps, een initiatief van Grünberg Golf Academy, wordt gehouden van 22 tot 26 augustus op G&CC Liemeer en er zijn nog plaatsen beschikbaar. Interesse? Kijk op juniorgolfcamps.nl en meld je aan.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.
}