Capels Senior Open
Deelnemers aan het Capels Senior Open

Team van Oosterhoutse wint Capels Senior Open

19 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Een team van de Oosterhoutse GC heeft het Capels Senior Open gewonnen.

De zesde editie van het Capels Senior Open, op zaterdag 16 en zondag 17 juli, was volgens de organisatie een groot succes. Voor het eerst in zes jaar was het toernooi op G&CC Capelle aan den IJssel vroegtijdig overtekend. 

Het deelnemersveld bestond zoals gebruikelijk uit dames-, heren- en mixed teams. In totaal deden 80 teams mee met een gemiddelde exact handicap van 16,2. De wedstrijdvorm was zoals in de voorgaande vijf edities van dit seniorengolftoernooi: fourball beterball strokeplay.  

Van de 80 teams gingen er dit jaar 50 teams, verdeeld over drie categorieën, door naar de tweede ronde. De cut na 18 holes lag op bruto 90 slagen, gelijk aan het aantal slagen van de vorige editie van het golfevenement.

Frank Caron en Emile Volkers - spelers van de Oosterhoutse Golfclub - wonnen de Capels Senior Open-wisseltrofee met een bruto score van 14 slagen. De voorzitter van Golf & Country Club Capelle, Andre Korenhof, reikte de trofee aan de winnaars.

Overige topscores:

  • Herenteam: Frank Siepman en Jos Dam van de Nieuwegeinse Golfclub, met een bruto score van 151
  • Damesteam: Daniella Wijnveldt en Mirella van Iperen van G&CC Capelle aan de IJssel met een bruto score van 165

De beste netto score:

  • Herenteam: Wanno Koedood en Ed Muller van Golfbaan Schinkelshoek met een netto score van 124
  • Damesteam: Ellen van Noort en Ann-France van Waardenburg van Capelle aan de IJssel met een netto score van 126
  • Mixed team: Thom de Veth en Cobi de Veth van Golfbaan Schinkelshoek met een netto score van 129

De neary bij de dames werd gewonnen door Henriette Reckman van Golfclub Broekpolder. De neary bij de heren wedr gemaakt door door Hans Rathman van Golfclub Dirkshorn.

Goed doel

Het Capels Senior Open was opnieuw gekoppeld aan een goed doel.  Een substantieel gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorbijdragen kwamen, voor de derde keer, ten goede aan de Stichting Leontienhuis. Een waardecheque van 2.925 euro werd door de toernooivoorzitter, Mike Gallagher, overhandigd aan Fieke Thijs, algemeen manager van de Stichting Leontienhuis

De hoofdsponsor van het toernooi (de Computerwacht, een specialist op het gebied van ICT-infrastructuur en netwerkbeheerder van het midden- en kleinbedrijf) heeft onlangs voor drie jaar heeft bijgetekend.

}