Amsterdam Cup
Deelnemers aan de Amsterdam Cup

Amsterdam Cup (fourball better ball) op AGC

18 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Op 4 september is de Amsterdamse Golf Club weer gastheer van de jaarlijkse Amsterdam Cup, het Nederlands Kampioenschap fourball better ball.

De Amsterdamse Golf Club is voor de 53ste keer gastheer van het kampioenschap. Het toernooi kent heel wat bekende spelers onder de winnende koppels, bijvoorbeeld Robbie van Erven Dorens, Bart Nolte, Barend van Dam, Jan Maree, Brian Adams, Daan Slooter, Michael Vogel en Alister Munro.

De winnaars in 2015 waren Job Jan Simmelink en Bas Post van Golfclub Grevelingenhout. Ze wonnen met ronden in 68 (-4) en 65 slagen, totaal 133 (-11).

De wedstrijd staat open voor single handicappers en de koppels mogen hooguit een gezamenlijke handicap van onder de 14 hebben. De teams spelen tweemaal 18 holes. Na de eerste 18 holes is er een lunch en na 36 holes een borrel en prijsuitreiking.

Het inschrijfgeld is € 70 per paar (inclusief een keer voorspelen). De inschrijving sluit 21 augustus 2016. De wedstrijd kan maximaal 40 koppels plaatsen en de indeling geschiedt naar handicap. Voor inschrijvingen, ga naar amsterdamsegolfclub.nl.

Eindstand 2015


}