De spelers in de play-off op zaterdag

Spannende play-off in finale Jeugdcompetitie

9 juli 2016 Redactie GOLF.NL
Na de halve finales op zaterdag zijn de finalisten in de hoofdklasse van de jeugdcompetie bekend. In de 36-holes competitie gaat de finale om het landskampioenschap tussen de Rosendaelsche en Almeerderhout. In de 18-holes klasse zullen De Dommel en Princenbosch tegen elkaar strijden.

36 holes

De halve finale op Dorhout Meetussen de Sallandsche en Rosendaelsche was zeer spannend en draaide uit op een 6-6 gelijkspel. Dat betekende een sudden-death play-off tussen één speler van Salland en één van de Rosendaelsche, waarbij de teams zelf mogen bepalen wie ze naar voren schuiven.

Het werd Floris Veth tegen Liam ter Horst, die toevallig in de reguliere singles ook tegen elkaar gestreden hadden. Veth van Salland won toen, maar in de play-off, op de vierde extra holes was Ter Horst de sterkste.

Het niveau was hoog. De twee halveden hole 1 met een birdie (chip-in voor Rosendaelsche), hole 2 met een par, hole 3 met een par en op de vierde extra hole won Ter Horst door een lange birdieputt te maken (bekijk de video hieronder).

In de andere finale versloeg Almeerderhout de Noordwijkse met 10-2. De finale wordt ook gespeeld op Dorhout Mees. 

Uitslagen.

18 holes: meisjesteam

De andere finale op Dorhout Mees wordt een Brabants duel met een opmerkelijk team. Jeugdteams mogen gemengd zijn, Jeugd 1 van De Dommel bestaat louter uit meisjes wat niet vaak voorkomt.

In de halve finale versloegen de meiden van De Dommel Kagerzoom met 22-6. Princenbosch was iets sterker dan Flevoland: 16-12.

Uitslagen.

Uitslagen

Alle uitslagen – ook individuele uitslagen – zijn te vinden op ngfcompetitie.com en natuurlijk via de app NGF Golf. De app is gratis te downloaden op Google Play (Android) en in de Apple App Store (iOS). 


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}