Titleist lanceert nieuwe ballen voor 2016

3 februari 2016 Redactie GOLF.NL
De Pro V1 blijft het beste wat Titleist in een bal te bieden heeft, maar met de nieuwe lijn voor 2016 komt het ballenmerk met goed alternatieven voor een zachtere prijs.

Als het goed is liggen ze sinds kort in de golfshops in Nederland: de nieuwe Titleist performance golfballen voor 2016. De golfer heeft (als we de Pro V1 even buiten beschouwing laten) nog steeds vier opties, namelijk de  Velocity, NXT Tour, NXT Tour S of de nieuwe DT TruSoft.

In de high-performance categorie heeft de NXT Tour een grotere kern gekregen voor minder spin en meer afstand vergeleken met zijn voorganger. De zachtere versie van NXT Tour is de NXT Tour S, die met een lagere compressie en zachtere cover meer gevoel rond de greens oplevert.

De Titleist Velocity lijn richt zich voornamelijk op afstand tegen een lagere prijs. Een hogere balvlucht bij volle slagen moet zorgen voor meer carry.  De buitenste laag van de bal heeft Titleist dun gelaten om zo min mogelijk in te leveren op gevoel bij het korte spel. 

DT TruSoft

Met de DT TruSoft lanceert Titleist een volledig nieuwe bal op de markt. Kort samengevat lijkt de DT TruSoft in specificaties  erg op de DT Solo, alleen is deze in zijn nieuwe jasje veel zachter. Met een lage compressie en een toplaag van Ionomer staat de TruSoft garant voor controle en gevoel bij het korte spel. 

Prijs per dozijn: 
DT TruSoft: 27 euro
Velocity: 37 euro
NXT Tour, NXT Tour S: 47 euro

Meer info: Titleist.de

Lees meer over

Equipment