De Garmin TruSwing past op elke shaft.
Garmin TruSwing
In combinatie met de Garmin Connect app voor je smartphone of tablet krijg je je swing in 3D animaties terug te zien op het scherm.
Garmin Approach G10
Garmin Approach S20

Swinganalyse met Garmin TruSwing

4 februari 2016 Redactie GOLF.NL
Sensoren waarmee je je swing kunt analyseren. Er zijn er al aardig wat op de markt en binnenkort komt ook Garmin met een hulpmiddel voor het verbeteren van je spel: de Garmin TruSwing.

Het nieuwe apparaatje is zeer klein, waterbestendig en weegt slechts 28 gram. De sensor is eenvoudig onder de grip van iedere golfclub te bevestigen. Het ontwerp is robuust en kan dus tegen een stootje. 

Wat analyseert de TruSwing?   

Balvlucht: Club path (richting van de swingbaan van het clubblad), face angle (de hellingshoek van het clubblad) en shaft angle (de hoek van de shaft) zijn drie statistieken die van invloed zijn op de vlucht van de bal.

Afstand: De afstand die de bal aflegt is gerelateerd aan de snelheid van het clubhoofd en waar het clubblad de bal raakt. Golfers kunnen deze gegevens met betrekking tot hun swingtempo gebruiken om de consistentie van hun swing te verbeteren en direct zien hoe dit de snelheid van het clubhoofd beïnvloedt.

De gegevens zijn direct beschikbaar en de 3D-animaties zijn te zien via de Garmin Connect smartphone (of tablet) app of een van de Garmin Approach-handmodellen. 

De  oplaadbare accu heeft een levensduur van 12 uur en heeft voldoende opslagruimte voor een uitgebreide trainingssessie. Alle verzamelde gegevens worden opgeslagen in Garmin Connect. De verschillende sessies worden op datum georganiseerd, zodat je als gebruiker niet alleen iedere individuele swing, maar ook je verbeteringen kunt zien. Met de app kun je twee individuele swings op elkaar leggen om te vergelijken. 

Prijs: 149,99 euro (eind februari) bundel Garmin Approach S6 & Garmin TruSwing 499,99 euro

Garmin Approach G10

Naast de TruSwing komt Garmin ook met een nieuw GPS-toestel op zakformaat. Het compacte ontwerp van de Approach G10 geeft afstanden, hindernissen nauwkeurig weer voor 40.000 golfbanen. Eventuele updates zijn kosteloos en de Approach G10 is handig te dragen aan je riem, golftas of gewoon in je broekzak. 

Met de GreenView optie zijn afstanden tot begin, midden en einde green makkelijk zichtbaar en is het ook mogelijk om de pinpositie handmatig te verplaatsen voor een nog nauwkeurige afstand. Naast een digitale scorecard kunnen er ook statistieken bijgehouden worden (fairways hit, greens in regulation en aantal putts) die je vervolgens makkelijk kunt bekijken en analyseren met behulp van de smartphone applicatie Garmin Connect. De G10 is waterbestendig en de batterij gaat 15 uur mee. 

Prijs: 149,99 euro (eind februari)

Garmin Approach S20

Garmin blijft ook vernieuwen met hun golfhorloges. Met de Approach S20, die qua functionaliteit veel lijkt op de G10, hebben ze weer veel techniek in een golfhorloge gestopt. Naast een nieuwe grafische gebruikersinterface zijn er net als in de G10 40.000 golfbanen beschikbaar. Ook kan de layout van de green worden afgelezen, net als lay-up-punten, doglegs en afstanden tot hindernissen, zoals waterpartijen en bunkers. 

De nieuwe AutoShot-functie registreert automatisch de locatie en de afstand van elke slag en geeft een nuttige spelanalyse na iedere ronde op de Garmin Connect app. De Approach S20 registreert informatie, zoals afstanden tot de green, hindernissen en is te gebruiken met de eerder beschreven TruSwing sensor.

Naast de verschillende golf-functies is de S20 uitgerust met activity tracking die niet alleen je dagelijkse stappen telt, maar ook de afgelegde afstand, verbrande calorieën en je slaapritme bijhoudt. Smartphone-meldingen voor inkomende oproepen, tekstberichten, emails en social media berichten worden ook op S20 weergegeven.

Dankzij een batterijlevensduur van 15 uur (in GPS-modus) kun je met de Approach S20 meerdere rondes spelen voordat deze opnieuw moet worden opgeladen. Hij is waterbestendig tot 50 meter, zodat een regenbui of transpiratie geen enkel probleem is.

Prijs: 229,99 (eind februari)
Meer info: garmin.com