Kies het golfmoment van 2016!

27 december 2016 Redactie GOLF.NL
De beste Nederlandse golfer en golfster van het jaar zijn bekend. Maar wat was het mooiste golfmoment van 2016? Breng jouw stem uit in deze verkiezing!

De redactie van GOLF.NL maakte een voorselectie van vijf hoogtepunten. van 2016. Wat was voor jou hét moment van 2016? Je kunt op de facebookpagina van GOLF.NL je stem achterlaten of reageer op de tweets. Doe mee en maak kans op een leuk eindejaarscadeautje! Op 30 december maken we de uitslag bekend.

Joost Luiten wint het KLM Open

Het hart van Joost Luiten en dat van vele golfliefhebbers inclusief onze redactie klopte zondagmiddag 11 september een stuk sneller toen Nederlands nummer- één-golfer aanlegde voor zijn laatste putt. Met die putt won hij voor de tweede keer in zijn carrière het KLM Open, dat voor het eerst op golfbaan The Dutch in Spijk werd gespeeld. Het winnen van wat voor hem ‘de vijfde major’ is, voelde voor Luiten weer heel speciaal. En voor ons ook.

Anne van Dam wint Xiamen International Ladies Open

Anne van Dam komt eigenlijk nog maar net kijken op de Ladies European Tour, maar ze maakt heel snel naam. In pas het tweede seizoen op de LET won ze haar eerste toernooi en hoe. Niet dat ze vaker met dat bijltje had gehakt. Het was nota bene voor het eerst dat Van Dam op dat hoge niveau in de laatste ronde meestreed om de titel. Waar menig ‘nieuwkomer’ in zo’n situatie nog ten onder gaat aan de druk, bleef Van Dam ijzig kalm en won.

Beat The Pro wereldprimeur op European Tour

Het KLM Open had in 2016 een gewaagde primeur: Beat The Pro. Voor het eerst op de European Tour mochten amateurs tijdens het toernooi op een par-3 hole proberen de professionals te verslaan. Het format bleek een schot in de roos. De spelers van de European Tour werkten enthousiast mee en ja, sommige amateurs sloegen de bal beter dan de spelers uit de flight aan wie ze waren gekoppeld. Inmiddels is wel duidelijk dat Beat The Pro de boel heeft wakker geschud bij de European Tour. Deze vernieuwing krijgt zeker een vervolg.

De VS winnen de Ryder Cup

We waren er al een beetje bang voor toch? De Amerikanen hadden zorgvuldig het slagveld gekozen en wij namen wel heel veel groentjes mee naar het front. Bovendien: hoe vaker je achter elkaar wint, hoe dichter je bij een nederlaag komt. In oktober gebeurde dat dan ook. ‘U-S-A!’ was in de Ryder Cup van 2016 op eigen grond heer en meester. Na acht jaar kwam de trofee weer in ‘vijandelijke’ handen. Het ging er heet aan toe op Hazeltine maar de heldenrol van de weergaloze debutant Thomas Pieters ten spijt, werd het toch wel een dikke nederlaag (17-11).

De comeback van Tiger Woods

Sommigen hadden de hoop al opgegeven. Wij natuurlijk niet. Het duurde dit keer ruim vijftien maanden maar toen was het moment daar. Op 1 december precies keerde Tiger terug op de PGA Tour, in de Hero World Challenge, het toernooi waaraan hij en zijn foundation ook als gastheer zijn verbonden. De hele golfwereld had naar dit moment uitgekeken. In fysiek opzicht hield Tiger het vier ronden vol. Bij vlagen sloeg hij prachtige ballen en maakte hij mooie putts. Maar in het veld met slechts 18 topspelers bungelde hij na vier ronden bijna helemaal onderaan. Toch: Tiger speelt weer!


}