El Rompido
Islantilla Golf Resort
Salobre
Abama
La Sella

Top-5 van populaire Spaanse banen

8 december 2016 Redactie GOLF.NL
Een nieuwe top-5. Deze week zetten we op een rij welke Spaanse banen het meest populair zijn bij Nederlandse golfers die bij Pin High boeken.

Bekijk foto's in de galerij hierboven.

Deze banen worden het meest gespeeld door golfers die een Spaanse golfreis bij Pin High Golftravel boeken. Het zegt veel over de aantrekkelijkheid van de banen, de kwaliteit van het onderhoud en de prijs-kwaliteit verhouding - want anders zouden Nederlanders er niet willen spelen en terugkomen! Ga je naar binnenkort naar Spanje en ken je de banen nog niet? Neem er dan een kijkje.

1 El Rompido

El Rompido heeft twee banen (North en South) van de Spaanse architect Alvaro Arana. De golfbanen liggen in een rustig beschermd natuurgebied. Er ligt een hotel aan de baan. Je vindt de baan aan de Costa de La Luz, vlakbij Huelva, vlakbij de grens met Portugal. *

2 Islantilla

Een fameuze 27-holes baan van architect José Canales met flinke hoogteverschillen aan de Costa de La Luz, niet ver van de grens met Portugal. Een van de holes heeft uitzicht op de Atlantische Oceaan. Hotel aan de baan.

3 Salobre

Salobre biedt twee afwisselende 18-holesbanen (Old en New) in een ruig berggebied op Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden. De New Course uit 2008 is van architect Ron Kirby en de Old Course uit 1999 is ontworpen door Roland Favré. Het hotel van het resort is tegen de rotsen aan gebouwd.

4 Abama

Abama, de mooiste baan van de Canarische Eilanden, ligt op Tenerife. De heuvelachtige baan is ontworpen door Dave Thomas. De oud-golfer is als ontwerper bekend van banen als St Leon Rot, San Roque en Terre Blanche. Op het resort is ook een hotel.

5 La Sella

La Sella is een uitstekend onderhouden 27-holesbaan aan de Costa Blanca, tussen Valencia en Alicante. José Maria Olazabal is de architect van de baan. Ook La Sella is een resort met hotel.

* Pin High heeft een last-minute aanbieding naar Golfhotel El Rompido

  • Gratis lunchpakket per greenfee en gratis upgrade van standaardkamer naar junior suite met aankomst in de periode tot en met 24-01-2017.
  • transfer luchthaven - hotel v.v.
  • 7 nachten 2-pk/LO
  • 5 greenfees (3 x El Rompido North & 2 x El Rompido South)
  • 5 lunchpakketten
  • ruime selectie drankjes na 17:00 uur
  • 7 diners (buffet)

Prijs v.a. € 649 per persoon. Klik hier voor meer informatie. 

Reacties

Reacties zijn welkom: redactie@golf.nl, @Golfnl of Facebook.

Meer informatie over golfbanen? Leadingcourses en GOLF.NL werken samen op dit gebied. Golfbanen beoordelen of andermans beoordelingen lezen kan zowel op Leadingcourses.com als op GOLF.NL.

Lees ook: de top-5 van opvallende bunkers op Nederlandse golfbanen.

Reacties

Pieter mailde deze reactie:

'El Rompido heeft zeker een leuke golfbaan en goed hotel. Toch is het niet te vergelijken met Islantilla, hier ligt een uitdagende golfbaan met drie lussen recht tegenover het hotel waar je fantastisch kan verblijven. De mensen zijn zeer vriendelijk en doen hun uiterste best om het alle gasten naar hun zin te maken. Zelfs de prijs-kwaliteit verhouding is fantastisch. De andere banen ken ik niet, dus daarover dan ook geen mening. Net over de grens in Portugal ligt Castro Marim, een golfbaan met mooie huizen, waar het ook heerlijk vertoeven is.'

Jan mailde deze reactie:

'Spanje heeft heel veel mooie en uitdagende golfbanen. Volgens het recente door Golf.nl gepubliceerde lijstje hoort ook La Sella in de buurt van Denia daarbij. Ik heb het echt drie keer gelezen en toen viel ik nog van verbazing van m'n stoel! Heb op veel banen aan de Costa Blanca gespeeld en ook op deze. Op mijn lijstje (en dat van m'n golfvrienden) staat La Sella echter met stip onderaan. Waarom? De ligging is inderdaad prachtig en de entree belooft veel, maar daarna houdt het op. Om te beginnen is La Sella erg duur, worden er te veel flights in te korte tijd over de baan gejaagd en last but not least: de onderhoudsstaat is abominabel. Mij en m'n golfvrienden zien ze daar nooit meer terug. Waar ik liever speel in deze omgeving: Eigenlijk overal. Oliva Nova bijvoorbeeld en iets verder weg de fraaie linksbaan El Saler (Valencia). Absoluut favoriet is bij ons echter La Galiana. Op de restaurantfaciliteiten na (zit nog in een tijdelijke behuizing) is alles er perfect. De prachtige 18 holes baan is door de hoogteverschillen en de interessante waterpartijen iedere keer weer een plezierige uitdaging. En het personeel is ook nog eens vriendelijk en voorkomend. En ook daarmee onderscheidt het zich van La Sella.'

Wim mailde deze reactie:

'Ik vind het jammer en ook totaal misleidend, zoals u dit publiceert. En daardoor incorrect!!! Ik ben met onze groep van 8 dit jaar naar El Rompido geweest 8 dagen (bij Pin High geboekt). Buiten dat verblijven wij ong. 4 maanden per jaar in ons huis in San Pedro de Alcantara (Costa del Sol). Buiten dat in de loop van de jaren ong. 45 maal in Spanje, dus Canarische Eilanden. Costa Brava, Sol, Luz, Gran Canaria, Madera, alles gehad. En speel dan gemiddeld3 x per week, als het kan steeds op andere verschillende banen.
Punt 1. El Rompido Arrangement is niet voor herhaling vatbaar. Kan niet in de schaduw staan, qua banen en staat van onderhoud alsook qua service, sfeer, hotels, etc. t.o.v. Turkije.
2. Banen van El Rompido, Noord is zeer ver lopen, sluit niet aan, je loopt naar en van de baan ong. 4 km. Onnodig, zeer slecht aangegeven, slechte staat van onderhoud etc. Zuid niet een uur onnodig wandelen, maar een middelmatige baan, onderhoud idem.
3. Banen No. 2, 3 en 4 allen meerdere malen gespeeld, echter behoren ook niet tot de top 100 banen van Spanje.
Wat Pin High potentiële vakantiegangers voorspiegelt is wat u aanbiedt dus in uw programma heeft. Het meeste boekt vanwege prijs (dus ook zeer beperkt!!!!). Echter zegt niets over kwaliteit en wat het meest populair is qua banen. Dus een onjuiste handelswijze!!!'


}