Ping opent lanceringsbal met iBlade ijzers

2 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Aan het eind van de zomer lanceren de clubmakers traditioneel hun nieuwe producten voor de laatste maanden van het jaar. Waar we binnenkort nieuws van onder andere Mizuno, Titleist en Callaway mogen verwachten, opent Ping als eerste al vroeg het ‘bal’ met de introductie van hun iBlade ijzers.

Meer controle

Ping’s iBlades vormen de opvolgers van de populaire S55-clubs, waarmee de firma zich nadrukkelijk richt op de allerbeste, single handicap spelers. Bij het nieuwe design is het clubblad van 431 roestvrijstaal echter aanmerkelijk dunner geworden. Half zo dik als het blad van de S55-ijzers, wel te verstaan. Daarnaast is bij de lange ijzers (3-7) de bounce van de zool aangepast en is er een 23-grams teengewicht van wolfraam toegevoegd. Samen met de grotere holte (opgevuld met een elastisch polymeer) direct achter het blad, zorgen al deze aanpassingen volgens Ping voor een zachter balgevoel en meer vergevingsgezindheid. Verder moet een speciale Hydropearl waterafstotende chromen finish meer controle bij natte omstandigheden opleveren.

De iBlades zijn beschikbaar (3-9, PW) met standaard stalen Dynamic Gold S300 en X100 shafts. Bij de graphite shafts is te kiezen uit Pings’s CFS 65G Soft R, CFS 70G Regular en CFS 80G Stiff. Zonder meerkosten zijn desgewenst ook andere shaft-opties beschikbaar: Ping AWT 2.0 (R, S, X), Project X 5.0, 6.0; XP 95 (R, S), N.S. Pro Modus3 105 (S, X).

De adviesverkoopprijzen voor Europa worden binnenkort bekendgemaakt.

Meer info: Ping.com

Lees meer over

Equipment