Lars Keunen, Robbie van West en Ralph Miller op dag twee
Lars Keunen, Robbie van West en Ralph Miller op dag twee
Beeld: Bert van der Toorn

Swane en Keunen aan kop in Nationaal Open

31 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Anne van Dam heeft op dag twee van het Nationaal Open op de Hilversumsche Golf Club de eerste plaats overgenomen. Bij de mannen gaan amateur Lars Keunen en professional Robin Swane aan kop.

<>

Professional Anne van Dam was na de eerste ronde tweede, met twee slagen meer dan amateur Zhen Bontan. Titelverdediger Van Dam maakte woensdag 73 (+1). Het was een onrustige ronde met vijf birdies, een bogey, een dubbele bogey en een triple bogey.

Van Dam is met een totaal van +1 wel de nieuwe leider bij de vrouwen. De 20-jarige professional van de Ladies European Tour heeft een slag voorsprong op de 19-jarige Bontan die in de tweede ronde 76 slagen nodig had.

Roos Haarman is derde met drie boven par (74-73) en volgt op vier slagen afstand de Française Justine Dreher, een gastspeler van de Ladies European Tour.

De 19-jarige Pasqualle Coffa van de Eindhovensche Golf speelde woensdag als enige een ronde onder par (71). Met acht boven par is ze gedeeld vijfde, samen met Romy Meekers.

15 vrouwen hebben de cut gehaald. Donderdag spelen de vrouwen en de mannen de derde en vierde ronde van het Nationaal Open op de Hilversumsche Golf Club. 

Mannen

De amateur Lars Keunen deelde na dag één de leiding met amateur Vince van Veen en een dag later met professional Robin Swane. Keunen (69-73) en Swane (73-69) staan op -2.

De beide leiders worden op een slag gevolgd door professional Ralph Miller die een ijzersterk seizoen kent. Keunen, Swane en Miller zijn de enige spelers met een totaalscore onder par.

Vince van Veen zakte door een ronde 75 terug naar de gedeelde vierde plaats. De nummers 3 na de eerste ronde, Severiano Prins en David van den Dungen, zijn na woensdag terug te vinden op een gedeelde dertiende plaats.

49 mannen hebben de cut gehaald, onder wie de 15-jarige Piet Hein Bakkenes van de Hilversumsche die 78-72 maakte.

Bij de heren zitten er 20 personen op zes slagen of minder van de leiders.

Een opvallende ronde op woensdag: Zeger de Graaf (gedeeld 17de) maakte 18 pars. Ook opvallend: Mike Korver maakte de eerste twee ronden meer birdies (12) dan pars (tien). De totalen: 78 en 75.

Par 72

Voor de pro's en amateurs in het Nationaal Open is de baan van de Hilversumsche par 72. Bij de laatste KLM Opens op de Hilversumsche was de par 70. De winnende scores in de KLM Opens van 2012 tot 2010:

  • 2012 Peter Hanson -12 (par 70) 
  • 2011 Simon Dyson -12 (par 70) 
  • 2010 Martin Kaymer -14 (par 70)

Leaderboard heren / dames.

Voorbeschouwing.