De kampioenen van het NK Foursomes 2016
De kampioenen, vlnr Jurre Schieving, Romy Meekers, Anouk Sohier, Frits Porck
Beeld: Marijke Kerdel

Anouk Sohier en Romy Meekers winnen NK Foursomes

28 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Het NK Foursomes op de Koninklijke Haagsche is gewonnen door Frits Porck/Jurre Schieving en Anouk Sohier/Romy Meekers.

De jonge Anouk Sohier (17) en Romy Meekers (19), van Princenbosch en De Pan, wonnen zondag met 3&2 de finale van de jonge Carlijn de Graaf (16) en Annemieke Campo (18). 

Sohier en Meekers waren de favorieten. In de halve finale schakelden ze Louise Poggio en Petra van Haagen uit (4&3). De winnaars in 2015, Cornelie van Zuuren en Annemiek Dompeling, moesten zich zondagochtend voor de start van de halve finale terugtrekken. Cornelie liep zaterdag een schouderblessure op en kon op zondag niet spelen.

De 52-jarige Frits Porck en 33-jarige Jurre Schieving, twee spelers van Golfclub Dirkshorn, hadden het hoogste aantal punten in de kwalificatie (stableford tegen par) maar wonnen het NK. In de finale versloegen ze Victor van Doorn en Richard Robertson (3&2).

Porck en Schieving wonnen in de halve finale ternauwernood van Rolf Esser (66) en Willem Hoos (61), beiden van de Koninklijke Haagsche: 1 up.

In 2015 werd het NK gewonnen door de foursome Robin van Deutekom en Richard Bradley; zij werden dit jaar in de kwartfinale uitgeschakeld door Koen en Bram Rutten - op hole 19.

Warsteiner Zaans Open

Het Zaans Open is gewonnen door Wouter de Bruyn Kops (na een play-off) en door titelverdediger Noëlle Beijer. Ze hebben een wildcard gewonnen voor het Golfbaan Bentwoud Open Amateur op zaterdag 3 september.

Sallandsche Junior Open

Zhen Bontan van De Pan heeft zondag het Sallandsche Jeugd Open gewonnen. Ze evenaarde met 69 slagen het baanrecord van Dewi-Claire Schreefel.

Europees Landen team Kampioenschap Senioren

Dinsdag begint het ELTK voor heren en dames senioren. De mannen spelen op Diners G&CC in Slovenië en de vrouwen op Sierra GC in Polen. Volg voor de vrouwen de Facebook-verslagen van Mette Hageman.