Brabantse Disabled Open

Brabantse Disabled Open op Stippelberg

16 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Op 10 september wordt op Golfclub Stippelberg in Bakel het Brabantse Disabled Open gehouden. Ongeveer 36 golfers met een lichamelijke beperking zullen die dag hun krachten meten.

De wedstrijd is een initiatief van Cees van Dijk, die de acht voorgaande jaren een toernooi organiseerde op de Helmondse golfbaan Overbrug. Gesteund door de businessclub van Stippelberg richte Van Dijk samen met anderen de stichting Brabantse Disabled Open op. 

In overleg met de NGF is een groep spelers uitgenodigd onder wie de blinde golfer Ronald Boef en leden van het Nederlandse disabled team. Hun playing handicaps variëren tussen de 3 en 45, hun lichamelijke beperking bestaat bijvoorbeeld uit een kunstknie, dwarslaesie, arm- en beenprothese, polio, MS of blindheid. 

'Mensen met een lichamelijke beperking verdienen een normaal maatschappelijk leven', zegt de organisatie van het toernooi. 'Sport hoort daar bij en dat besef leeft en groeit in het algemeen, ook in golf. Het is echter vaak lastig om samen met valide sporters te spelen. Golf vormt hierop een aangename uitzondering, het handicapsysteem, zo heet dat nu eenmaal, maakt dit mogelijk. Ook dat deze individuele sport in een regelmatig tempo wordt gespeeld.' 

Voor deelname wordt de officiële Europese regel gehanteerd dat de lichamelijke beperking een swingbeperking geeft. Deze regel wordt ondersteund door de invoering van de medische pas en keuring volgens de regels van de EDGA, The European Disabled Association. Verder wordt gespeeld volgens de officiële regels van de NGF. Aan het Brabantse Disabled Open mogen ook spelers meedoen die naar eigen mening beperkt zijn maar geen EDGA-keuring hebben ondergaan. 

Publiek is van harte welkom op Golfbaan Stippelberg waar de golfdag om 9.45 uur begint met een toespraak door de gedeputeerde van provincie Noord-Brabant, Henri Swinkels. Met een afslag om 10.20 uur opent hij de wedstrijd die rond 17 uur zal eindigen.

Meer informatie: brabantsedisopen@gmail.com en gehandicaptengolf.nl.

NK voor golfers met een fysieke beperking

Zaterdag 20 augustus wordt op Golfcentrum de Batouwe het NK voor golfers met een fysieke beperking gespeeld. 


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}