De Noord-Nederlandse
De Noord-Nederlandse

Rob van Hoof wint editie 43 van Prins Claus Beker

5 augustus 2016 Redactie GOLF.NL
Rob van Hoof heeft de 43ste editie van de Prins Claus Beker gewonnen. Dit is een jaarlijkse wedstrijd voor caddiemasters, greenkeepers en ander personeel van golfclubs.

De wedstrijd is op 1 augustus gespeeld op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club.  

Met een score van 28 stablefordpunten tegen par won Rob van Hoof de A-categorie. Van Hoof is de hoofdgreenkeeper van Golfpark de Leemskuilen. Hans van Beek werd tweede met 27 punten. Derde in de A-categorie werd de winnaar van vorig jaar, Martin van der Schans.

In de B-categorie was de eindstand werd Steven Bartels met 35 punten. Ties Straatmans werd tweede met 33 punten en Bram Metselaar derde met 31 punten.

Bij de prijsuitreiking ging veel dank uit naar hoofdgreenkeeper Allan Salmond en zijn team en de NGF-referees Monique de Groot en Wiebe Dijkstra. Harald Hoekstra, voorzitter van de Noord-Nederlandse, beloonde de winnaars met bloemen en iedere deelnemer met een Groninger koek.

Historie

De Prins Claus Beker is een initiatief van de caddies van Toxandri­a, die goede contacten hadden met bevriende clubs in België waar al jaren om zogenaamde Prinsen-bekers werd gespeeld. Door tussenkomst van een lid van Toxandria werd Prins Claus bereid gevonden om zijn naam aan de wedstrijd te verbinden. 

In 1973 werd de eerste Prins Claus Beker georganiseerd, op Toxandria. Jarenlang heeft Prins Claus tijd gevonden om de beker zelf uit te reiken.

Tot en met 1996 werd nog een apart Nationaal Kampioen­schap voor caddies en personeel gehouden. Deze jaar­lijkse wedstrijd begon begin jaren vijftig van de vorige eeuw. Aanvan­kelijk was deze wedstrijd alleen bedoeld voor caddies en caddiemasters. Toen er steeds minder caddies kwamen, werden ook andere personeelsleden van A- en B-clubs toegelaten. In 1996 werd besloten dat een apart cad­die-kampioenschap niet langer haalbaar was en werd dit toernooi ondergebracht bij de Prins Claus Beker.

Prins Claus ging met de wijziging akkoord en met ingang van 2011 is de Prins Claus Beker ook gekoppeld aan het Nederlands Kampioenschap voor greenkeepers en wordt de wedstrijd over achttien holes gespeeld.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}