Garmin lanceert Approach X40 golfhorloge

28 april 2016 Redactie GOLF.NL
Garmin introduceert de Approach X40, een stijlvol GPS-golfhorloge dat gegevens van meer dan 40.000 internationale golfbanen combineert met hartslagmeting op de pols, smartphone meldingen en dagelijkse activity tracking.

Het smalle, lichtgewicht golfhorloge toont niet alleen de exacte afstanden tot het begin, midden en einde van de green, maar geeft ook hindernissen weer. De Approach X40 beschikt over de AutoShot-functie, die automatisch de geslagen afstanden en locaties registreert voor een analyse in Garmin Connect. Daarnaast is het horloge uitgerust met connected functies zoals smartphone meldingen en is hij compatibel met de Garmin TruSwing-sensor voor een uitgebreide swinganalyse.

Licht & discreet

De Approach X40 is Garmin's kleinste en lichtste golf GPS-horloge. Discreet op de pols tijdens een golfronde, terwijl de kleuren een uiting zijn van de persoonlijke stijl van de golfer. De Approach X40 wordt geleverd met voorgeladen gegevens voor meer dan 40.000 internationale golfbanen zonder extra kosten of abonnementen. Het horloge geeft de golfer informatie over de exacte afstanden tot het begin, midden en einde van de green, evenals de afstand tot hindernissen zoals bunkers en waterpartijen. Ook lay-up punten en doglegs zijn op het display te zien. Bovendien is de Approach X40 voorzien van GreenView, die de vorm van de green weergeeft en golfers in staat stelt om handmatig de pin te (ver)plaatsen.

Digitale scorecard

Op de golfbaan werkt de Approach X40 als een digitale scorecard, waarin je individuele statistieken, zoals ‘fairways hit’, ‘greens in regulation’ en het aantal putts per ronde kunt bijhouden. Met het gebruik van de AutoShot-functie kun je nog meer golfgegevens verzamelen. De afstand van iedere slag wordt geregistreerd, zodat je precies weet hoe ver je met welke golfclub slaat. Daarnaast wordt ook de locatie van iedere slag vastgelegd en geüpload naar het Garmin Connect account van de gebruiker. Bekijk iedere gespeelde ronde terug op een kaart en analyseer je slagen. Wanneer je vaker op dezelfde golfbaan speelt, kun je alle slagen voor die golfbaan op één kaart zien. Hiermee kun je ontdekken welke speelgewoontes je hebt ontwikkeld, zodat je deze voor een volgende keer eventueel kunt aanpassen. Binnen Garmin Connect kunnen golfers hun scorecards delen en hebben zij toegang tot al hun statistieken waaronder langste shots, gemiddelde score, putts en nog veel meer.

Hartslagtechnologie

De Approach X40 is ontworpen voor de actieve golfer. De ingebouwde activity tracker registreert iedere dag het aantal stappen, verbrande calorieën en afgelegde afstand, houdt je slaapritme bij en herinnert je als gebruiker eraan om actief te blijven. Ook de datum en tijd worden op het display weergegeven. Met de Garmin Elevate hartslagtechnologie op de pols wordt 24/7 je hartslag in de gaten gehouden (zonder het dragen van een borstband). De Approach X40 geeft je daarnaast ‘credits’ voor activiteiten op en naast de golfbaan. Bovendien blijf je de hele dag op de hoogte door de koppeling met een compatibele smartphone. Zo ontvang je meldingen van inkomende oproepen, tekstberichten, emails, agenda-afspraken en social media berichten op het display van je Approach X40.

Zowel de golfgegevens als de fitnessgegevens van de activity tracker (o.a. aantal stappen, gelopen afstand, verbrande calorieën) worden automatisch naar de Garmin Connect Mobile app gestuurd, zodat je gemakkelijk alle gegevens op één plaats kunt bekijken, analyseren en delen.

Waterbestendig

De Approach X40 is uitgerust met een in zonlicht afleesbaar 1-inch touchscreen. Hij is waterbestendig tot 50 meter4, zodat een regenbui geen enkel bezwaar is. De oplaadbare Li-ion batterij heeft een levensduur tot 10 uur in GPS-modus (terwijl u op de baan bent) en tot 5 dagen in horloge-modus waarbij de functies activity tracking, polshartslagmeting en smartphone meldingen actief zijn.

Koppeling met TruSwing

Om je swingprestaties en consistentie te verbeteren kun je de Approach X40 koppelen met de Garmin TruSwing golfclub sensor. Hiermee ontvang je nuttige informatie over je swingbeweging, die niet alleen realtime wordt weergegeven op het display op je pols, maar ook in 3D-animaties in Garmin Connect. Je kunt dan zien hoe jouw swingtechniek van invloed is op de balvlucht en de resultaten van je slag.

De Approach X40 zal begin mei leverbaar zijn met een adviesverkoopprijs van 249,99 euro. Naast een zwarte variant zal de Approach X40 ook beschikbaar zijn in wit, lichtblauw en lime.

Meer info: Garmin.com/golf

Lees meer over

Equipment