De winnaars van het Liemeer Jeugd Open
De winnaars van het Liemeer Jeugd Open

Maarten van Mourik wint Liemeer Jeugd Open

6 april 2016 Redactie GOLF.NL
De achtste editie van het Liemeer Jeugd Open is gewonnen door Maarten van Mourik.

Het toernooi op G&CC Liemeer in Nieuwveen is het eerste Jeugd Open van het seizoen en telt mee voor de NGF Junior Ranking. Op zondag 3 april streden circa 150 deelnemers in drie categorieën om de prijzen. Tot en met handicap 31,9 werd op de 18-holes baan gespeeld. Jeugd vanaf handicap 32,0 speelde op de 9-holes Bovenlandenbaan.

In de hoofdcategorie, handicap +5 tot en met 11,9, was er een een apart meiden- en jongensklassement. Bij de meiden won Leonie Richter met 82 slagen. Bij de jongens was Maarten van Mourik de beste met 73 slagen. Hij bleef titelverdediger Koen Kouwenaar een slag voor. 

Kenneth Hu maakte de eerste hole-in-one in de geschiedenis van het Liemeer Jeugd Open. Dat gebeurde op hole 17, een par 3 van 179 meter. 

In categorie twee, handicap 12,0 t/m 31,9, werd Fleur Vierhout de winnares met 47 stableford-punten. Marcel Sutedja was in categorie drie (hcp 32 t/m 54) de winnaar.  

De jeugdcommissie van Golf- en Countryclub Liemeer besteedt veel aandacht aan golf voor jongeren: er is een lesprogramma en er worden geregeld wedstrijden georganiseerd. Meer informatie: golfclubliemeer.nl/jeugd.

De volledige uitslag van het Liemeer Jeugd Open 2016 is hier te vinden. 

 


}