spieren voor spieren
In het midden de aanwezige topsportambassadeurs van Spieren voor Spieren Piet Schrijvers, Willy van de Kerkhof en Olga Commandeur.

Golf voor de eer en Spieren voor Spieren

15 september 2015 Redactie GOLF.NL
Voor de negende keer is op de Lochemse Golf- & Countryclub ‘De Graafschap’ een toernooi gehouden voor de stichting Spieren voor Spieren. De opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar spierziekten bij kinderen.

Topsportambassadeurs

Het toernooi is gespeeld op maandag 14 september. Via de verkoop van flights en aansluitend een veiling is een bedrag van 30.000 euro opgehaald. De baan is ter beschikking gesteld door de Lochemse. 

De initiatiefnemers van deze golfdag zijn zes ondernemers: Autohaas Groep, WagenPlan Autolease, ABS Autoherstel B.V, Schaap advocaten & notarissen, ROBIN Software en Nico Huizing als onafhankelijk adviseur. In totaal kwamen er 22 bedrijventeams en ruim 80 deelnemers in actie. 

Ron Vlaar en Thijmen Spijkerman

Onder de deelnemers waren ook veel topsportambassadeurs van Spieren voor Spieren, onder wie Piet Schrijvers, Willy van de Kerkhof en Olga Commandeur.
De 13-jarige Thijmen Spijkerman mocht samen met voetballer Ron Vlaar de cheque voor Spieren voor Spieren in ontvangst nemen. 

'Ik heb de spierziekte HMSN', vertelde Thijmen. 'Hierdoor worden mijn spieren steeds zwakker. Dat vind ik niet altijd even leuk, maar daardoor krijg ik wel de kans om regelmatig bij activiteiten, die voor Spieren voor Spieren georganiseerd worden, aanwezig te zijn. Ik vind het bijzonder dat mensen geld inzamelen voor kinderen met een spierziekte. Dan ben ik super trots als ik weer een cheque in ontvangst mag nemen voor Spieren voor Spieren. De ontmoeting met Ron Vlaar vond ik ook erg tof.'

Gezonde spieren voor zieke spieren

'Dit evenement is een prachtig voorbeeld van hoe wij ons motto, gezonde spieren voor zieke spieren, uitdragen', zegt Marjolein Bolhuis-Eijsvogel, directeur van Spieren voor Spieren. 'Er worden jaarlijkse veel fondsenwervende evenementen voor ons georganiseerd. Sport is hierbij het verbindende element. Het geld komt ten goede aan onderzoek naar diverse kinderspierziekten en de verbetering van het diagnose- en behandelingstraject. We zijn dan ook erg blij met dit initiatief.'