ricky sanders

Ricky Sanders winnaar Efteling Jeugd Open

14 september 2015 Redactie GOLF.NL
Ricky Sanders heeft het Efteling Jeugd Open gewonnen.

Op zondag 13 september reisden ruim 130 jeugdspelers tot 21 jaar uit Nederland en België af naar Kaatsheuvel. Al vroeg in de ochtend meldden zij zich bij het Efteling Golfpark dat dit jaar twintig jaar bestaat. 

Hier organiseerde Golfclub Efteling de vierde editie van het Efteling Jeugd Open. Onder een aangenaam zonnetje werden, verdeeld over drie categorieën, strokeplay- en stableford-wedstrijden gespeeld.

Het niveau was enorm hoog, veel jeugdspelers sloegen moeiteloos over de 200 meter. In categorie 1 ging de 19 jarige Ricky Sanders uit Den Haag er vandoor met de eerste prijs. 

‘Het was een geweldige dag en een mooie baan om op te spelen. Ik kom volgend jaar zeker terug om mijn titel te verdedigen’, aldus Ricky. 

In categorie 2 was de 16-jarige Floris Boekestijn uit Hurwenen de winnaar en in categorie 3 ging de 12-jarige Lucas Eekels uit Waalwijk met de beker naar huis.

Jubileum Efteling Golfpark

Het Efteling Golfpark, in 1995 ontworpen door de Engelse architect Donald Steel, bestaat deze maand 20 jaar. Sinds de opening van de golfbaan hebben al ruim 700.000 spelers een ronde van 9 of 18 holes gespeeld. 

De golfbaan beschikt over 18 holes en beslaat in totaal 116 hectare. Het Efteling Golfpark besteedt speciale aandacht aan de jonge golfer, onder meer door de NGF-certificering van het keurmerk ‘Committed to Jeugd’ en het speciale programma 'Efteling Familie Golf' dat gericht is op golfen met de hele familie.

}