Bijeenkomst NGF Competitie

21 september 2015 NGF
Op zaterdag 12 september was de bijeenkomst Competitie voor coördinatoren in het NH Hotel te Zandvoort.

De ruim 100 aanwezigheden op de Competitiebijeenkomst kregen te horen dat er weinig veranderingen voor 2016 te melden zijn. De nieuwe data voor de NGF Competitie 2016 werden gepresenteerd. Er werd teruggeblikt op de competitie 2015: de invoer van (detail)uitslagen is zeer goed verlopen en de nieuwe opzet is goed geland.

Op verzoek van veel banen wordt het opgelegde gratis voorspelen tijdens de competitie afgeschaft. Dit stamt uit de tijd dat banen eigendom waren van de clubs. Nu de meerderheid commercieel is, is het opleggen niet meer van deze tijd. Clubs kunnen dit wel onderling regelen. Een andere nieuwswaardigheid was het verdwijnen van de term inactieve en actieve handicap per 1 januari 2016.

Vervolgens werd de Najaarstour gepresenteerd. Deze competitie biedt meer golfers de mogelijkheid competitie te spelen tijdens een rustige periode en geeft hiermee het clublidmaatschap meer waarde. Deze tour bestaat uit vier wedstrijden, zonder leeftijdsbeperking en een team kan gemixt zijn. De Najaarstour wordt gehouden op vier zondagen in november. De Zomertour krijgt een vervolg in 2016.

Informatieplein

Meer informatie over de speerpunten is te lezen in de presentatie via het NGF Informatieplein > Projecten > Bijeenkomst  NGF Competitie.