Grootste Golftoernooi ter Wereld
Bij het Grootste Golftoernooi ter Wereld waren er ook activiteiten voor kinderen

600 golfers speelden voor MDCK

7 oktober 2015 Redactie GOLF.NL
Aan de vierde editie van het ‘Grootste Golftoernooi ter Wereld’ hebben 600 golfers meegedaan. Het was een geslaagde dag voor het MDCK, het goede doel van het toernooi.

MDCK is de naam van een nieuw centrum voor kindermishandeling dat eind oktober zijn deuren opent in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp.

De organisatie van het Grootste Golftoernooi ter Wereld had flink uitgepakt om er een bijzonder evenement van te maken. Live muziek, een dj op het terras, een golf trick show van voormalig tourspeler Mark Reynolds en golfalternatieven zoals FootGolf en Discgolf waren ingrediënten van de golfdag.

Ook bekende Nederlanders zoals ex-profvoetballers Martijn Reuser en Ben Wijnstekers, dj Ferry Maat en oud politievoorlichter Klaas Wilting speelden mee

De organisatie was in handen van Stichting Sporters in Actie en de MF Foundation. ‘Van tevoren werd ons al snel duidelijk dat een regionaal doel minder golfers op de been zou brengen dan wij gewend waren bij de voorgaande edities’, zegt Frank Vogel, voorzitter van de MF Foundation. ‘Desondanks hebben wij in overleg met de golfbaan toch besloten dit belangrijke doel in onze regio te ondersteunen. Belangrijk, want wekelijks worden er in dit centrum gemiddeld 20 kinderen opgevangen die te maken hebben met mishandeling of misbruik. Hoewel het exacte bedrag nog niet bekend is, kunnen wij terugkijken op een geslaagde dag en mogen we namens alle deelnemers een mooi bedrag overmaken aan het MDCK.’

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}