ziggo2

Nieuw: Ziggo Sport met 'gratis' golf

2 november 2015 Redactie GOLF.NL
Kabelaar Ziggo start op 12 november een nieuwe sportzender: Ziggo Sport, een kanaal met ook veel ‘gratis’ golf. Het huidige Sport1 Golf gaat verder als Ziggo Sport Golf.

Op een persconferentie maandag in Amsterdam werd bekendgemaakt wat eigenlijk al een paar weken bekend was: Ziggo begint een nieuwe sportzender. Alle klanten van de kabelaar – en dat zijn in Nederland zo’n vier miljoen huishoudens – kunnen vanaf 12 november op kanaal 14 bij Ziggo Sport gratis uitzendingen bekijken van grote sportevenementen uit binnen- en buitenland, zoals EK- en WK-kwalificatiewedstrijden voetbal, Formule 1, NBA-basketbal, internationale voetbalcompetities, tennis, basketbal, hockey, rugby, beachvolleybal, atletiek en natuurlijk ook golf.

Afhankelijk van het andere sportaanbod zullen (delen van) golftoernooien gratis op Ziggo Sport te zien zijn. Omdat andere sporten zoals voetbal en Formule 1 vaak voorrang gaan krijgen, zullen golfers die alles van hun sport willen zien abonnee blijven of worden van Ziggo Sport Golf, het 24-uurs golfkanaal dat in de plaats komt van Sport1 Golf.  

De naam Sport1 verdwijnt, daarvoor in de plaats komt Ziggo Sport Totaal dat hetzelfde biedt als voorheen Sport1 waaronder de 24/7 kanalen: Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Racing en Ziggo Sport Golf. Huidige Klanten van Sport1 gaan automatisch over naar Ziggo Sport Totaal.

Potentieel

De nieuwe sportzender is een direct gevolg van de fusie van UPC en Ziggo die vorig jaar zijn samengevoegd tot één nationaal kabel- en mediabedrijf.

‘De bundeling van de krachten maakt de lancering van Ziggo Sport nu mogelijk’, aldus Baptiest Coopmans, de ceo van Ziggo. ‘We doen dit omdat we overtuigd zijn van de waarde van sport en entertainment voor onze klant.’

Jack van Gelder wordt een belangrijk gezicht van Ziggo Sport. Van Gelder wordt gastheer van het wekelijkse Ziggo Sport-programma Peptalk dat hij presenteert samen met Frank Evenblij. Daarnaast wordt Van Gelder medepresentator van studio-uitzendingen rond live wedstrijden.

Van Gelder gelooft in de kracht van de nieuwe sportzender: 'Je krijgt niet elke dag de kans om een nieuwe sportzender op te zetten, dat is fantastisch! Omdat het een gratis kanaal is voor alle Ziggo-klanten, hebben we een potentieel miljoenenpubliek.'  

Informatie: ziggo.nl.


}