Capels Senior Open
Deelnemers in 2014

5e editie Capelle Senior Open

23 maart 2015 GOLF.NL
Golf & Country Club Capelle aan den IJssel houdt op zaterdag 18 en zondag 19 juli 2015 voor de vijfde keer het Capels Senior Open, een nationaal toernooi.

36 holes over twee dagen

Het toernooi, dat in 2014 is uitgebreid naar 36 holes, wordt gespeeld over twee dagen. Na de eerste dag zullen de beste 48 teams de finalewedstrijd spelen. 

Het Capels Senior Open is een nationale wedstrijd speciaal voor senioren (heren vanaf 55 jaar en dames vanaf 50 jaar) met een exact handicap onder de 30. Teams van alle golfclubs in Nederland of vrije golfers zijn van harte welkom.

De wedstrijdvorm is fourball strokeplay. Twee spelers vormen een team, beiden spelen zo goed mogelijk per hole en de beste score wordt genoteerd. Er zal zonder handicapverrekening gespeeld worden, dus bruto strokeplay. 

Ook mixed teams

Teams kunnen bestaan uit twee mannen of twee vrouwen, maar ook mixed teams kunnen zich inschrijven. Door het grote aantal personen dat kan meespelen heeft de Capels Senior Open-commissie besloten om op zaterdag 19 juli de eerste ronde, te splitsen in twee groepen, te laten spelen. Na de eerste dag zullen de beste 96 spelers (48 teams) strijden om Capels Senior Open wisseltrofee op zondag 20 juli. 

Het team met de beste bruto score over 2 x 18 holes, waarbij dus de behaalde score van de eerste ronde meetelt, wint uiteindelijk de Capels Senior Open trofee. Naast de bruto scores zijn ook prijzen te winnen voor de beste netto score op basis van de gezamenlijke handicap. 

Dit jaar zal wederom het bedrijf De Computerwacht de hoofdsponsor zijn van het evenement. Dit bedrijf is een specialist op het gebied van ICT-infrastructuur en netwerkbeheerder van het Midden- en Kleinbedrijf. 

Goed doel

Het Capels Senior Open is gekoppeld aan een goed doel. Voor 2015 is andermaal gekozen om een financiële bijdrage te leveren aan de Leontien Foundation c.q. het Leontienhuis. De Leontien Foundation stelt zich ten doel de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen. Hiervoor werken zij nauw samen met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). De naamgeefster Leontien Zijlaart-van Moorsel heeft toegezegd dat zij persoonlijk op zondag 19 juli de cheque in ontvangst komt nemen.

De inschrijving voor dit toernooi is sinds begin januari geopend. 'De overweldigende belangstelling van de vorige edities heeft geleerd dat je er snel bij moet zijn om zeker te zijn van deelname', zegt de organisatie.

Inschrijvingen en informatie: seniorgolfopen.nl

}